BLOGGER

Blogger fra studietur til Cape Town

 

Rønningen folkehøgskoles linje Band/studio/scene er i Cape Town. Her kan du lese blogger og se bilder fra turen vår :-) 

Vi gleder oss spesiellt til mandagsjammen 10. februar, som blir ledet av en av Sør-Afrikas beste gitarister, Alvin Dyers. Følg med – mye spennede å fortelle, vi reiser mandag 4. februar kl. 14!!

Les mer om jammen her

Tirsdag 4. februar

Da har vi ankommet Cape Town! Vi har blitt kjent i bydelen der vi bor, og avsluttet dagen med ballspill på stranda Camps Bay. Det er frisk bris og 26 grader, en deilig kombinasjon. 

Onsdag 5. februar

I bildegalleriet kan dere se samme stranda som igår, Camps Bay, sett fra 1006 moh… vi kom oss opp på Table Mountain i morgentimene rett før tåka kom. 

I ettermiddag har vi hatt møter med Ymca og fikset utstyr til konsertene imorgen. Noen av gutta har handla dødsbillige Fendergitarer (Arne er venn med importøren). Nå er det jazzklubb i byen som venter…

Torsdag 6. februar 

Opp grytidlig i dag, avgårde med stappfull bil for å holde skolekonserter på Mitchell's Plain – et av Cape Towns store slumområder… Bandklassen leverer varene! 1100 begeistrede skolebarn fikk et etterlenget kulturinput… og vi har det kjempegøy!! 

Fredag 7.  februar

Vi her gjennomført 3 konserter idag ! den første for 1100 elleville ungdommer i en kjempediger konsertsal  .... jubelen fra jentene vill ingen ende ta da JF kom på scenen...

(video kommer , er for svær til å lastes opp herfra) 

Siste konsert ble holdt utendørs i Lost City  , et av de hardeste og mest belastede områdene i slummen på Cape Flats , godt assistert av en YMCA leder som her et tidligere liv som medlem av mafiaen her ute ...

Vi avsluttet dagen på stranda i Muizenberg  ( False Bay ) og lærte om varselsfalgg for hvithai... rødt flagg oppe indikerer at det nyss har vært sett en ute i bølgene... ( se bildet ) 

Så vi holder oss på grunna ..... 

Lørdag 8 februar

Idag har vi besøkt San folket , verdens eldste kultur , på deres reservat !Khwa ttu nord for Cape Town .

De har fått til disposisjon en diger farm på 850 hektar , her løper ville dyr fritt omkring . På hovedbildet ser dere Kine sitte og se på  flokker  med sebra , springbok  og struts rett nedenfor oss .

Etter en nydelig lunsj der vi spiste burger av Eland-kjøtt ( den største antilopen) hadde vi en sterk studioworkshop med en talentfull rapper fra San folket , han ble med oss videre inn til byen etterpå for å spise middag hjemme hos en av Cape Towns mest betydningsfulle musikere, Alistar Andrews .

Alistair spanderte  hjemmelaget gryte med masse spennende godsaker oppi .

God stemning når musikere fra ulike deler av verden møtes for å spise og prate  , spille for hverandre og høre på musikk ….

 

mandag 10 feb 

veldig travle dager nå , så bare en en kort oppdatering : 

Det finnes ikke G i Raff- ari , men bort z fra d så vi alle andre digre og små dyr idag…. spennende!! litt sånn Jurassic Park  feeling da vi kjørte inn i løvereservatet : elektriske gjerder, porter , fe- rister.... og å glo en løve inn i hvitøyet er en ganske spesiell opplevelse , særlig når du vet at den egentlig kan gjøre hva den vil med deg....guiden vår påsto vi var helt trygge, men døm selv når du ser bildet :-) 

AVSLUTNINGSBLOGG  : The last homely house east of the mountain 

Alltid godt å komme tilbake til Koornhoop Guesthouse og la inntrykkene synke inn i fredelige omgivelser ... Tolkien fans vil gjenkjenne feelingen , dette er vårt Rivendell i Cape Town. 

Tolkien tilbrakte da også sine barneår i disse omgivelsene.

Og inntrykkene her nede er sterke: modige mennesker som står oppreist selv om de har opplevd ubeskrivelige grusomheter , slik som Thulani på Robben Island , uendelige vakre landskap , nærkontakt med ville og farlige dyr , viktigheten av å stå sammen , viljen hos så mange til å by på seg selv for at vi skal ha det bra.... 

Afrika kommer til å sitte fast i hjertene våre i lang tid framover  .... 

“This cape is the most stately thing and the fairest cape we saw in the whole circumference of the earth.” – From the journal of Sir Francis Drake, on seeing the Cape for the first time, 1580

Vi kunne ikke vært mer enig :-) keep well and go safe !! 

 

Og vel hjemme igjen blant slaps og regn er det med stolthet vi kan presentere hva lokalpressen skriver om vårt besøk : 

Music can be the difference

AlvinDSC 0026DSC 0030DSC 0038DSC 0052DSC 0058DSC 0024DSC 0031DSC 0001DSC 0005DSC 0021DSC 0026DSC 0044DSC 0048DSC 0008DSC 0010DSC 0017DSC 0018DSC 0021DSC 0032DSC 0034DSC 0035DSC LionDSC 0091DSC 0095DSC 0123DSC 0126DSC 0140DSC 0147