BLOGGER

Skulpturelle eksperimenter på Rønna

 

De siste ukene har kunstelevene undersøkt hvordan hverdagslige ting kan endre seg, eller endre betydning når de lages i et nytt materiale, i en ny størrelse eller på en ny måte. Rønna er forresten den koselige sveitservillaen hvor kunstklassen holder hus. Kikker du derfor inn gjennom vinduene på Rønna i disse dager, vil du se skulpturer og installasjoner ta form. Noen små, og beskjedne, som gir overraskende opplevelser til den som tar seg tid til å se. Andre store, fargerike og utfoldet både i og på rommet(!) Noen av elevene har arbeidet med minner fra barndommen, for å se om å gjenskape objektene også gjenkaller minnene. 

IMG 2718

IMG 2725 

IMG 2737

IMG_0060

Disse oppgavene har vi hentet fra boka "How to be an Explorer of the World" av Keri Smith. Den handler om hvordan vi kan lære oss å se verden rundt oss tydeligere, ved å gi ting ekstra oppmerksomhet. Dette er et viktig grunnlag for mye av dagens kunst.

I siste del av oppgaven utarbeider elevene sine egne ideer innenfor skulptur og installasjon.

IMG 2750

IMG 2736

 

IMG 0029

IMG 0047

IMG 0045

IMG_0064

IMG 0031

IMG_0052

IMG 2751

IMG 2722

Du kan se sluttresultatene i kunstlinjas utstilling her på Rønningen, lørdag 13.12.14 i Herregårdskapellet.