BLOGGER

Ny skole - nye veggmalerier!

 

Etter flere år med arbeid sto endelig nye Rønningen folkehøgskole ferdig oppusset i sommer. Med en helt ny flerbrukshall og nytt internat, lå det kanskje i kortene at Rønningens egne kunstlinjer skulle få lov til å dekorere flere av veggene.

I løpet av en uke i høst planla og gjennomførte kunstlinjene fem forskjellige vegg-relaterte prosjekter. Det skulle males på veggen i trappoppgangen på nye internatet, samt i både styrke- og kondisjonsrommet. Infoplakater til treningsrommene var også etterspurt. Ettersom alt er nytt og stilrent, hadde oppgavene strenge rammer som måtte følges. Fargene skulle samsvare med fargeskalaen til omgivelsene, og noen stikkord som gikk igjen var «rytme», «non-figurativt» og «perspektivlinjer». 

På fredagen var alle ferdige med sitt, og det var tid for gruppebilder foran skolens nye, vakre kunstverk. Etter én uke med hardt arbeid kunne endelig elevene ta seg en velfortjent hvil. Skryt fra lærere, elever og besøkende understreker at det som ble laget virkelig står frem som noe helt spesielt og at arbeidet var vel verdt den tiden som ble lagt i det. Kunstelevene har all grunn til å være stolte!

 

For å forsikre seg om at alt blir riktig, fester Aina, Helene og Christian teip på veggen i trappoppgangen mellom andre og tredje etasje på nye internatet.
Ellen Johanne, Anders og Marie er ferdig med å teipe veggen mellom første og andre etasje, og har startet å male.
Trappoppgangen mellom andre og tredje etasje på nye internatet: Aina, Helene og Christian (og Mari)
Trappoppgang mellom første og andre etasje på nye internatet: Marie, Ellen Johanne og Anders (og Xhensila)
Styrkerommet: Kjersti, Thomas og Dan
Kondisjonsrommet: Fredrik og Martin (og Victoria)
Infoplakater til treningsrommene: Ulrik og Inga