BLOGGER

Lørdagsseminar om mat og ernæring

 


26. oktober hadde vi lørdagsseminar på Rønningen folkehøgskole. Mat og ernæring, for ungdom generelt og aktiv ungdom spesielt, var dagens tema. Foredragsholder var Gunn Helene Arsky. Hun er utdannet e
rnæringsfysiolog (cand. scient./Nutritionist MSc) og jobber i Bama. Hun holdt et engasjerende foredrag bygget på fakta og erfaring fra arbeid med unge og toppidrettsutøvere.

To av våre elever var ut pekt som «prøvekaniner» og møtte fastende. Alain fikk en skive grovbrød med leverpostei og et glass vann. Jonas fikk Cola og Kvikklunsj. Så ble blodsukker målt hvert 20. minutt fra kl. 10:00 til ca. kl. 12:30.Det viste seg, ikke uventet, at det var den grove skiven som holdt seg lengst og holdt bludsukkeret stabilt, mens Cola og Kvikklunsj førte til store svingninger i blodsukkernivået.

Våre elever fikk en del gode tips til enkelt å forbedre sine kostvaner slik at de kan yte mer og får et bedre liv. Oppsummert fra elevene: Meget matnyttig!

Image002Image003Image004Image005Image006Image007Image008Image009Image010Image011Image012Image013