Kunst og illustrasjon

Fanebilder Fanebilder Fanebilder Fanebilder Fanebilder Fanebilder Fanebilder

Et motiverende og kreativt år i storbyen!

Illustrasjon handler om å forme vår visuelle hverdag. På linja får du gå sammen med andre som er like kreative som deg, og du får fordype deg i tegning og utvikle ditt eget uttrykk innen ulike former for illustrasjon og oppdrag. Vi har spesielt fokus på samspillet mellom tekst og bilde, karakterutvikling for tegneserier- og bokillustrasjon, i tillegg til eksperimenter med trykk, farge, form og design. Hele veien tilbyr vi individuell veiledning gjennom samtaler og felles diskusjoner i klassen. Kunst-, designhistorie og estetisk teori blir nært knyttet til det praktiske arbeidet.

Gjennom skolens valgfag, vil du også kunne designe kostymer/ scenografi/ plakater og brosjyrer til ulike konserter, forestillinger og utstillinger på skolen.

Storbyens muligheter

Det er fantastisk å holde til i hovedstaden, og på linja blir du kjent med Oslos kunstliv! Vi samarbeider med spennende unge kunstnere og designere, og drar på atelier- og studiobesøk. Vi går på utstillinger, gallerier og museer, og tegner akt på Einar Granum kunstskole. Dessuten bruker vi byliv, kafeer og parker som inspirasjon og utgangspunkt for oppgaver!

Studietur til Japan

Vi reiser til Tokyo for å bli inspirert av japansk kultur og estetikk! Vi møter lokale kunstnere og lærer mer om manga og anime, besøker tehus og vakre hager som gir ro i sjelen, spiser ekte japansk sushi og gjør tegne- og fotooppgaver i fantastiske omgivelser. 

Muligheter videre

Mange søker seg videre fra oss til kunst-, design- og arkitekturutdanninger både i Norge og i utlandet! Hvis du ønsker det, vil du få veiledning til utvikling av egen portefølje og hjelp til opptaksprøver. Du lærer å kunne presentere ditt eget arbeid, og bli sikrere på egne valg, ideer og uttrykk! 

Følg oss på facebook:
og instagram:

Faglærer i illustrasjon er den dyktige illustratøren:

Kristine Agøy Sand www.kristinesand.no

 

 

 

 

 

LÆRERE

Karen Kviltu Lidal

Linjelærer Kunst og arkitektur/ Kunst og illustrasjon
21023600
karen@ronningen.fhs.no

Karen har master fra Kunsthøgskolen i Oslo og er aktiv som kunstner ved siden av undervisningen. Hun er opptatt av arkitektur, og har tidligere blant annet jobbet som tegnelærer på Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Karen har jobbet på Rønningen siden 2014, hun elsker å undervise i kunstfag og er opptatt av hvordan kunst kan få oss til å se verden og hverandre med nye øyne! På kunstlinjene underviser hun i tredimensjonale medier, arkitektur, installasjon og skulptur.

www.karenlidal.net

 

 


Camilla Chmiel

Linjelærer Kunst og arkitektur/ Kunst og illustrasjon
21023600
camilla@ronningen.fhs.no

Camilla har utdanning i billedkunst fra USA, med hovedvekt på maleri og tegning. Hun jobber som kunstner, ved siden av å være lærer på Rønningen. Camilla liker veldig godt å finne ut hvordan man kan lage ting selv, og på den måten bidra til interessante møter mellom mennesker, og helt enkelt til en bedre verden! På Kunstlinjene underviser Camilla i todimensjonale medier; tegning, maleri og grafikk, i tillegg til kostyme og scenografi! 

www.camillalchmiel.com


MÅL FOR LINJA

Utvikle evnen til å observere og kommunisere gjennom tegning, videreutvikle sitt eget uttrykk og lære mer om samspill mellom tekst og bilde, karakterutvikling, tegneserier, farge, form, design og ulike former for illustrasjon.

INNHOLD OG TURER

Skisse-, ide- og designprosess

Tegneteknikker

Form- og fargelære

Akt og anatomi

Trykketeknikker

Illustrasjon av musikk/billedbok/tegneserie

Design (produkt/mønster/kostyme)

Kurs i digital tegning

Valgfritt fordypningsprosjekt

Utvikle egen portefølje

Kunst- og designhistorie

Studietur til Tokyo

STUDIETURTokyo
ELEVER OM LINJA

"På videregående lærte jeg om kunst, på Rønningen opplevde jeg kunst! Kanskje grunnen til at jeg ser på kunst som noe meningsfylt, og som en del av fremtidsplanene mine."

Nå er Ole Petter student på Kunsthøgskolen i Oslo

Ole Petter Ribe