SE:OSLOSosialt engasjement i praksis

Sosial slidehow Sosial slidehow Sosial slidehow Sosial slidehow Sosial slidehow Sosial slidehow Sosial slidehow Sosial slidehow Sosial slidehow Sosial slidehow Sosial slidehow Sosial slidehow Sosial slidehow Sosial slidehow Sosial slidehow Sosial slidehow

Drømmer du om å jobbe med mennesker? Ønsker du å bety noe for andre? Kanskje utdanne deg til barnevernspedagog, sosionom, lærer eller vernepleier?

Da er SE:OSLO, sosialt engasjement i praksis noe for deg. 

 

Byen er vårt klasserom. Mennesker, organisasjoner og institusjoner vår lærebok.

 

Målet for linjen er å forstå seg selv og menneskene rundt oss, basert på kunnskap – ikke på fordommer. Vi får eller drar på besøk til fagpersoner og organisasjoner innenfor alle temaene vi jobber med i løpet av året.

 

SE:OSLO har hovedfokus på mennesker og sosialt engasjement. SE: er både en forkortelse for sosialt engasjement, og det å se. I løpet av året skal vi SE: ulike former for sosialt arbeid, vi skal SE: kriminalomsorg og rettsvesen, vi skal SE: rusomsorg, barnevern og fattigdom. Vi skal bli kjent med og SE: forskjellene i Oslo.

 

Vi samarbeider med ulike sosiale og diakonale institusjoner i Oslo, bl.a. Kirkens Bymisjon, Maritastiftelsen, Forandringsfabrikken, Frelsesarmeen, Aksept og Blå kors og får et unikt møte med skyggesidene i vårt velferdssamfunn. 

 

Elever på SE: Oslo får tilbud om praksisplass innen rusomsorg, flerkulturelt arbeid, psykisk helsevern eller barne- og ungdomsarbeid. Tidligere elever mener praksisperioden er noe av det mest spennende og meningsfylte i løpet av året. 

 

Studietur til Sør-Afrika. 

 

 Følg oss!

Instagram 2 Følg oss på Instagram: @se_oslo

 Facebook Følg oss også på Facebook.

MÅL FOR LINJA

MØTE mennesker ansikt til ansikt
VURDERE sosiale og samfunnsmessige forhold
PRAKTISERE gjennom ulike former for sosialt arbeid

INNHOLD OG TURER

 • Oslo-ulikhetenes by
 • Funksjonsnedsettelse 
 • Frivillig arbeid
 • Psykisk helse
 • Barnevern
 • Tidlig innsats 
 • Kriminalitet
 • Rusproblematikk 
 • Prostitusjon
 • Fattigdom
 • Hjemløs i Oslo
 • Sosialt og diakonalt arbeid
 • HIV/Aids
 • Eldreomsorg
 • Kulturforståelse på tvers av landegrensene
 • Praksisplass
STUDIETURSør-Afrika
ELEVER OM LINJA

En sen augustdag startet året som både har endret, forsterket, sjokkert og gledet meg. Jeg begynte på SE:OSLO, med et ønske om å gjøre en forskjell, bli sikker på utdanning og få praksis før jeg skulle studere.

Det var da den lille kastanjebrune fireåringen på Blå Kors krøp opp på fanget mitt, la hode varsomt på brystet mitt og hvisket «jeg er så sliten» at jeg innså det. Jeg skal bli barnevernspedagog. Det ble forsterket enda mer da vi fikk besøk av «Nadia» i landsforeningen for Barnevernsbarn. Hun ga oss statistikker, egne erfaringer og et eksklusivt innblikk i hverdag dessverre mange barn i dag lider under.

Engasjementet og iveren etter å gjøre en forskjell fikk jeg virkelig kjenne på da vi kom til Sør-Afrika og jobbet på «African children feeding scheme». Der løp barna i beina på meg, alle berørt av hiv/aids, og ville ha min fulle oppmerksomhet. Vi byttet på å løfte dem opp, og konsekvent tok de enten brillene mine eller klemte meg. Disse erfaringene jeg skriver om vil du aldri kunne lese deg til i en bok. Du må kjenne det på kroppen. Bare det jeg skriver her vil du ikke forstå før du har vært i Sør-Afrika selv. Luktet, følt, kjent og erfart.

Kjære, kanskje kommende, elev på SE:OSLO. 

På SE:OSLO fikk jeg møte mennesker jeg alltid vil ha med meg uansett hvor jeg er. Jeg har fått en bredere forståelse og kompetanse om mennesker som faller utenfor samfunnet vi lever i. Jeg var blant annet i praksis på «Cafe Q»i domkirka og jobbet tett med ungdom som vanligvis henger på jernbanestasjonen i Oslo. 

Jeg kan skrive om dette året i flere timer, men her har dere en brøkdel av hva dette året har gitt meg. Jeg kan ikke si annet enn: SØK SE:OSLO !

I år har jeg gjort en forskjell, jeg ble sikker på utdanning og fikk relevant praksis til utdanningen. For ikke å glemme en haug av gode minner, smil og mine aller beste venner.

 

Vilde K. Storebråten