Du er her: Om skolen › Folkehøgskole i Oslo

Folkehøgskole i Oslo

Tenk deg den optimale folkehøgskolen
En skole med en fot i kulturlivet.
En fot i  de samme skoger som Marit Bjørgen jogger i.
En skole med hjertet midt i verden.
Da er du på Rønningen.
Oslos eneste folkehøgskole!

Ingen hovedsteder har en slik beliggenhet som Oslo der by og mark forenes. Skolen ligger i Grefsenåsen med panoramautsikt over byen, Oslofjorden og Maridalen. Nordmarka er Rønningen folkehøgskoles nærmeste nabo.

Du kan ta på deg støvler eller ski på skolen og dra rett inn til et mylder av stier og småvann. Du kan svette eller la være. Marka gir både trening og rekreasjon sommer som vinter. Samtidig kommer du til Oslo sentrum på 25 minutter hvor du kan gå på kafé, konserter, kino eller rusle på Karl Johan.

Studentby

Oslo er landets største studentby. Fra Rønningen folkehøgskole er det kort avstand til Universitetet i Oslo, BI, Norges Idrettshøgskole, Kunstakademiet, Menighetsfakultetet, Diakonhjemmets Høgskolesenter og andre høgskoler. Du som planlegger å studere eller arbeide videre i Oslo trenger ikke å føle deg ensom, du vil finne «rønnere» overalt.

Reisekort i Oslo Sporveier

Vi utnytter de mulighetene storbyen gir oss. Reisekort til Oslo Sporveier er inkludert i dine skolepenger. Månedskortet gir fritt antall reiser med T-bane, buss, trikk og båt i Oslo. Kortet brukes både i undervisningen og på fritiden.