Du er her: Om skolen › Grønn skole

Grønn skole

I 2014 ble Rønningen folkehøgskole godkjent som den første Grønt Flagg-folkehøgskolen i Norge. Grønt flagg, som er en del av stiftelsen FREE Norway, er en pedagogisk paraply som fokuserer på opplæring og bevisstgjøring om en grønn og miljøvennlig livsstil. Skolen har bl.a. sitt eget miljøråd bestående av både ansatte og elever.

Å være en GRØNN skole er en av våre verdier - grønnfargen ser du i skolens logo.

Vi har hatt fokus på avfallssortering og begrensing av avfall, spesielt matavfall. Skolen har meat free onsdag hvor det ikke serveres kjøtt i matsalen. Det er fagtilbud som f.esk DoRedo som tar for seg gjenbruk og Studentgourmet som bl.a. tar for seg bærekraftig utvikling og kortreist mat.

Hvordan vi skal være en grønn skole – og en grønt flagg-skole? i framtiden er det du som kommende elev som er med på å bestemme!

Grønn skole