Du er her: Undervisning › Musikal

Musikal

Musikal er et spennede fellesprosjekt for alle på skolen – du kan oppdage nye sider hos deg selv!

Hvert år siden 1988 har skolen satt opp egenproduserte musikaler. I løpet av en prosjektperiode jobber vi sammen for å sette opp en musikal. Alle linjene bidrar med sin ekspertise og elevene jobber med skuespill, sang, dans, musikk, lyd, lys, kostyme, sminke, rekvisitter, PR, manus, musikk og koreografi.

 

Les mer om de siste musikalene våre her:


2017 Polymer

Polymer Polymer 2016 Fluktens fabel - håpet er en båtreise unna

Verden er delt av et hav. Folket på den ene siden av havet lever i en virkelighet som preges av krig, kvinneundertrykkelse og religionsforfølgelse. For noen mennesker betyr dette utryddelse eller flukt. Vi følger tre historier inspirert av virkelige hendelser i musikalen «Fluktens fabel».

Flyktningproblematikken er mer aktuell enn noen gang. Dette satte vi på Rønningen fokus på i musikalen «Fluktens fabel». Visjonen var å ta tak i den alvorlige tematikken gjennom en underholdene fiksjon. 

Fluktens Fabel Cropped


 

2014  og 2015 Vinterfolket

Musikalen bygger rundt grunnlovsåret 1814, i en tid preget av sjørøveri og europeisk stormaktsspill. Vinterfolket er en musikal om håp, kjærlighet og kampen for frihet. Disse elementene flettes inn i en underholdende fortelling med sang, dans, musikk og dramatikk.


Frans Logo Liten

2013 Frans – fattighetens rikdom 
Vår musikal er inspirert av livet til Frans av Assisi og vår intensjon var å lage en underholdende og energisk fiksjon som ramme for noe vi anser som et evig aktuelt tema: Verdi! Hva er rammene for lykke og hva ofrer vi i vår søken etter den? Musikalen pakker problemstillingen inn i et storslagent drama og tar publikum med på en underholdende ferd.   


Musikal2012

2012 LEON – faller en, faller alt
Vi befinner oss i Huset, et sted hvor byens ungdommer kan kommer for å finne mening, trygghet og solidaritet. Da Husets leder, den tidligere forretningsmannen Leon, omkommer i en tragisk ulykke astes ungdommene inn i en usikker tilværelse. I vår historie om håp, tilhørighet og solidaritet finnes det også kjærlighet. Jonathan, en av beboerne i huset har møtt en jente ved navn Sofie og det hele kuluminerer inn i en eksplosjon av konflikter der alt står på spill.


Musikal2011

2011 ROCK MY SOUL
Temaet for årets oppsetning er debatten som ble utløst av TenSing bevegelsen og den rytmiske musikkens inngang i kirker og bedehus på 70-tallet. I musikalen «Rock my soul» møter vi den unge jenta Siri som kommer fra en liten vestlandsbygd. Etter på en bytur å ha hørt et nystartet Ten Singkor synge, blir hun inspirert til å ville starte opp et selv i hjembygda. Mens ungdommen stiller villig opp på prosjektet er det andre som yter aktiv motstand. Både bedehusforstander og organist er mer enn skeptiske til Siris prosjekt. Argumentene i debatten som følger var velkjente på 70-tallet, men vil nok overraske mange i dag. 


R Koden

2010 R-koden

Skoleledelsen har gitt pengestøtte til sine elever for at de skal få sette opp en musikal, men dette går fort i vasken når noen har tagget religiøse beskjeder på skoleveggene. Ledelsen trekker straks pengene tilbake, til dette tilsynelatende hærverket er stoppet. Så for å få pengene tilbake, og få gjennomført musikalen, må elevene selv finne ut hvem som har gjort dette, og hvorfor.

Med mye humor og et «revy-aktig» preg, vinkler musikalen seg mot ungdommens hverdagsliv. Kjærlighet, vennskap, intriger, og psykiske lidelser er noe av det som blir flettet inn i hovedtemaet: «tro og tvil».


Musikal09 Web Liten

2009 Regnskogens engel
Den amerikanske nonnen Dorothy Mae Stang viet sitt liv for å endre regnskogens tragiske virkelighet og ble myrdet i 2005. Hun levde i Brasil og kjempet for de fattiges rettigheter. Hun bar ofte en t-skjorte med påskriften «Regnskogens død er slutten på våre liv». I forestillingen får du et lite innblikk i Dorothys liv og virke. Vi setter fokus på hennes kampsak og ønsker at du skal føre den videre.

Regnskogen hugges fortsatt ned, hus brennes og familier blir ødelagt. Det er virkeligheten som skjer også i dette øyeblikket.

Med humor, alvor og et stort engasjement vil elever og lærere ved Rønningen Folkehøgskole gjøre sitt beste for å videreføre Dorothys vilje: sette fokus på regnskogen og de menneskene som bor der.

Korsang, band, teater og dans vil sørge for at forestillingen byr på god energi og masse trøkk.


Musikal 2008

2008 VAKUUM
I forestillingen VAKUUM følger vi den 20 år gamle Sofia som desperat forlater familie og hjemland for å tjene penger i Norge. Sofia får jobb som hushjelp hjemme hos moteagenten Henrik, men i det vennskapet hun utvikler med ham, oppstår det spontane følelser og dramatikk. Sofia forstår at hun har viklet seg inn i en familiesituasjon full av utroskap og sjalusi, og innser at drømmen kanskje ikke er så perfekt som hun hadde trodd…


2007 Rosa Parks
Synnøve Orvik Stene var av de heldige som fikk billett og sett musikalen.

– Det var en sterk oppsetning med mange flinke elever og fin musikk. Dessuten var det fint å bli minnet på historien om Rosa Parks, mente Orvik Stene.

Urpremieren av musikalen var på Raufoss kulturhus. Deretter  var det videre på turne med musikalen til Stavanger, Kristiansand og Porsgrunn.