Kristin Glad

Kristin Glad

Kristin har syklet fra Nordkapp til Cape Town for å bevise at det er mulig å lukke gapet mellom Nord og Sør. Hun har bodd et år på Madagaskar og tre år i Tanzania, hvor hun blant annet laget en dokumentar om hvordan multinasjonale selskaper utnytter landets gullressurser uten hensyn til menneskerettigheter og miljø. 

Kristin har praktisk pedagogisk utdanning med didaktikk i samfunnsfag og geografi, journalisthøgskolen, sosialantropologi mellomfag, samfunnsgeografi grunnfag og utdanning i kristendomskunnskap. Hun har jobbet som journalist i NRK, som lærer i ungdomsskolen og med kommunikasjon i Norges KFUK-KFUM, og har derfor solid kjennskap til KFUK-KFUMs nasjonale og globale programarbeid.  

Når Kristin ikke er på jobb, gleder hun seg over å tilberede et godt måltid til familie og venner.  Lykkefølelsen kommer også under et morgenbad eller når hun får dratt med seg mann og barn opp på en fjelltopp.  Kristin er en ihuga radiolytter og avhengig av nyhetsmorgen, dagsnytt 18 og urix på lørdag. Hun gikk i sitt første demonstrasjonstog som 16-åring og har siden fortsatt med det.

SE:Verden-læreren var aktiv i Changemaker i studietida og er opptatt av at fattigdommen i verden er menneskeskapt: «Urettferdige menneskeskapte strukturer kan vi faktisk endre på, og det finnes det mange historiske eksempler på at er mulig», sier hun.