IMG 4542

Dans i Tokyo

Del på Facebook

Vi er vel hjemme fra en flott studietur til Tokyo sammen med kunstklassene.

Vi har utforsket gamle tokyo og templer i Asakusa, i Akihabara ble vi overveldet av elektrobutikker, anime, manga og retro gaming, i Shibuya ble vi stående og måpe av alle menneskene som kunne befinne seg i ett og samme gatekryss til samme tid, vi har vandret i neonlysets mekka Shinjuku og utforsket nydelige parker og spennende butikker i Harajuku.

Vi har hatt danseklasse i Butoh-dans - en gammel japansk dansetradisjon, vært på danseklasse i moderne/samtidsdans blandet med capoeira, tatt hiphop-klasser side om side med rågode japanske hiphop’ere og vært på Kabuki-forestilling.

Ghibli Museum og Hakone Open Air Museum har vi også fått med oss. 

Ute på landet ved Mount Fuji delte vi alle et tradisjonelt japansk hus hvor vi sov godt på futonger som vi rullet ut på tatamimatter. I stuen har vi hatt kveldsrefleksjon sittende på puter på gulvet ved lave bord som ekte japanere. Vi har vendt oss til å bruke tøfler innendørs og bytte om til egne tøfler for toalettet. 

Vi har bukket, spist med spisepinner, testet høyteknologiske toaletter og stått ryddig i kø og ventet på vår tur til å gå inn på t-banen. Vi har gått på venstre side på gaten og undret oss over hvordan gatene kan være søppelfrie uten en søppelkasse i sikte. Vi har gjort oss forstått med tegnspråk og enkle japanske gloser.

Klassemiljøet har blitt styrket med gode felles opplevelser og minner. I bagasjen har vi masse inspirasjon som vi tar med oss videre i arbeidet med årets danseforestilling og kommende prosjekter.

Takk for en fantastisk tur!