IMG_9998.JPG

En dag på danselinja

Del på Facebook

En dag på danselinja på Rønningen folkehøgskole starter alltid med å våkne til den vakre utsikten over Oslo. Deretter frokost i en stor og fin kantine med gode medelever. Etter å ha fått i seg en god frokost bærer det videre til morgensamling, hvor våre flotte lærere åpner seg opp for oss om deres liv. En fin og rolig start for alle sammen uavhengig av linje. Etter å ha fått dagens info går turen ned til dansesalen. Vi i gruppen pleier å starte dagen med å sitte i en sirkel på gulvet. Da prater vi gjerne gjennom dagen, om det skjer noe spesielt til uken eller ukene framover. Vi snakker også gjerne litt om hvordan vi i klassen har det.


Ane og RM


En danseklasse på består av litt ulike oppvarminger, noe «over gulvet» og gjerne en koreografi eller to. På Rønningen danser vi samtidsdans, jazz og litt ballett. Så er det tid for lunsj, og danser igjen etter lunsj om det ikke skjer noe annet spennende. Det som er så fint med en slik dag på danselinja er at det ikke er noe stress. Du møter opp til timen din med gode venner og klassekamerater som du er med hver dag. Du gjør noe du liker å holde på med, du danser og koser deg. På en helt vanlig onsdag eller torsdag kan vi også finne på å ha massasje eller avspenning og bruke godt tid på det.


Johanne


En dag på danselinja varierer ut i fra hvilken periode vi er i eller hvordan formen til alle oss elevene er. Vi har også timer hvor vi har kan trene styrke. Gjerne gjøres dette midt i en klasse i mellom noen øvelser. Tøying er også en viktig del i timene våre. Noen ganger har vi felles tøying andre ganger egen tøying som stort sett alltid ender som felles tøying.


Ive


Til middag trenger man heller ikke være redd for å ikke finne noen å sitte med. Danseklassen sitter stort sett alltid sammen. Om det bare er en liten gruppe på tre stykker eller om vi nesten er hele klassen, noen har du uansett å sitte sammen med. Om du ikke føler deg ferdig danset etter de obligatoriske dansetimene er dansesalen stort sett alltid disponibel til eget bruk på ettermiddag/kveldstid, for de som har interesse i å trene alene eller i mindre grupper. Alle dagene på danselinja er lik på den måten at man får sosialisert seg med fine mennesker, som man blir godt kjent med. En ting jeg er helt sikkert på er at danselinja på Rønningen er en god plass å være. Et åpent miljø hvor man kan danse og være som man er.


Tekst: Hannah Vethe Brekken, Rønner 18/19 (hovedbilde)

Foto: Sture H. Vareide (hovedbilde) Julie Øwre, Rønner 18/19 (bilder i tekst).