753Px Europe Dinghy DEN 1453

Toppidrett med vind i seilet

Toppidrett
Del på Facebook

Foto: Wikimedia Commons. Bildet er fra et annet arrangement.

I år representerer utøverne på Rønningens toppidrettslinje et bredt spekter av idretter. Det konkurreres i krevende tekniske idretter som taekwondo og turn. Vi er godt rustet i utholdenhetsidrettene langrenn, løping, skøyter og orientering. I tillegg til dette har vi en av Norges mest lovende seilere Lars Johan Brodtkorb i gjengen. Sistnevnte imponerte med å seile inn til seier i det Spanske mesterskapet i E-jolle forrige uke.

TI Brodtkorb Lars Johan 233X350Lars Johan Brodtkorb tok nylig seieren i det spanske åpne mesterskapet i E-jolle. Tidligere i år har vi hatt gode prestasjoner og persing på 800 m i Ungdomsmesterskapet i friidrett ved Turid Loe. Vi har hatt en god start, og mye lover godt for ytterligere moro det kommende året.

Gode forutsetninger for satsing

Å være elev på toppidrettslinja er en flott måte å kombinere et liv som toppidrettsutøver, samtidig  som du får gå et år på folkehøyskole. Alt ligger optimalt til rette for å satse for fullt og utvikle seg innen idretten. Elevene på toppidrett bor sammen i et eget hus der det tas ekstra hensyn til ro om kveldene, samt lett tilgang til mat. Områdene rundt skolen, samt treningssenter i nærheten gjør at vi får kuttet ned på reisetiden til og fra trening, og dermed god tid til å gjennomføre gode økter. Elevene er knyttet til klubber og trenere i nærmiljøet, og forbund.

Oppbyggende miljø både i klassen og skolen

Selv om alle i toppidrettsklassen konkurrerer i individuelle idretter, oppleves det som et godt og oppbyggende fellesskap der de lærer av hverandres styrker og kan utveksle erfaringer. I tillegg til klassen er de en del av et større fellesskap på skolen der fokuset ligger utenfor idretten, noe som gir gode muligheter for avkobling mellom øktene.

Gitarkameratene, musikal og studentkjøkken

Et år på folkehøyskole er så mye, vi er allerede i full gang med valgfag, og elevene på toppidrett har utfordret selv med gitarspill, musikal, kokkelering på kjøkkenet og mye mer. Vi ønsker at et år her skal utruste elevene best mulig sportslig, samtidig som de skal lære å stå på egne ben og utvikle seg på andre området.