Toppidrett2

Toppidrett på vei til topps

Toppidrett
Del på Facebook

Fredag morgen satt vi oss i minibussen, Hamar og NM i enkeltdistanser på skøyter i Vikingskipet var dagens hovedmål. Sammen skulle vi heie på Johann Jørgen Sæves (ja, han er oppkalt etter skøytelegenden) som gledet seg til å teste seg mot norges beste seniorer! Og som seriøse idrettsutøvere var det flere delmål på vei nordover!

Delmål 1. Mistberget
Etter liten time i buss var vi alle klare for å bli guidet til toppen av Eidsvoll, målet var Lars sin faste treningsløype opp til Mistberget XXX moh. Noen valgte å teste syregrensene oppover, mens flesteparten tok turen som en deilig fredagstur i sola. Utsikten fra toppen var nydelig, og med et lett melisdryss skjønner vi at vinteren snart er i anmarsj. Turen tilbake ble lengre for noen, når vi alle var samlet igjen ble dette feiret med en klassisk barnebursdagskake!

 toppidrett4

Delmål 2. Taekwondo for dummies
Spente entret vi Esperen treningssenter på Hamar, Nikoline's andre hjem! Det hele startet med en skikkelig oppvarming som forberedte oss på både spark og slag, smil brakte den også frem! Nikoline ga oss gode og tydelige instrukser på både norsk og koreansk. Konklusjonen var at dette var gøy, litt vanskelig og forståelsen for alle treningstimene vår læremester legger ned ble enda større! Taekwondo er ikke bare et spark ut i løse lufta!

 Toppidrett3

Delmål 3. Uten mat og drikke, duker heltene ikke!
Middag ble i følge lokale kilder inntatt på byens beste pizzarestaurant. Vi hadde tatt godt i på bestillingen, og for første gang dette året klarte ikke gutta å spise opp!

Med pizza nr 8, 12, 13,17 og 18 i magen var vi nå klare for dagens hovedmål!

Hovedmål: NM på skøyter

HEIA JOHANN JØRGEN SÆVES, kjent som Jørgen i gjengen.

Med orkesterplass på tribunene var vi klare for å heie frem vår håpefulle på dagens 500 m. I denne disiplinen går de to ganger, slik at alle går en gang med siste ytre og en gang med indre. Etter første løpet viste Jørgen tydelig misnøye! Både Jørgen og heiagjengen holdt hodet kaldt og knallet til med full innsats og rekorder på siste del av konkurransen. Resultatet ble 36.39 sekunder og ny europapers! Resten av helgen gikk også riktig vei med nye europaperser på både 1500 m (1.52.83 min)og 1000 m (1.12.41 min).

Toppidrett

Jørgen hviler ikke på laurbærene, han er allerede i gang med en hard treningsperiode som skal holde formen oppe gjennom vinterens jr.WC og VM. Her har han muligheter til å være med å kjempe helt i toppen!

Takk for en fin dag og lykke til!