201509 Toppidrett Maraton Cropped

Maraton in the Nordmarka

Del på Facebook

Forbredelsene startet allerede kveden før, med Oslos lengste motbakkeløp Skjennungsstua Opp! Etter målgang fikk vi servert nydelig suppe, brød og boller på toppen! I tilegg til dette forsynte vi oss grovt av uttrekkspremiene og endte tilslutt med gavekort på den nette sum av 2500 kr på Løpslabbet. Resten av kvelden ble brukt på å plotte et maraton gjennom Nordmarka, samt trøkking av mat!

Skjennungsstua (1)

Morgenen 7. oktober startet ferden mot Kjelsås togstasjon. Vi fikk både nøtter og frukt av Ingvild, som alltid tenker på alle. Desto lengre inn i marka toget kom, til kaldere føtter fikk Kristine og Åsne. Pulsen økte også betraktelig da toget ikke stoppa på planlagt stasjon, og vi måtte sitte på litt lengre! 

Planlegging

 Allerede de første hundre meterne begynte vi å tenke på om vi rakk middagen. Det gjorde vi ikke. Langt ifra! Før den tid skulle vi gjennom store utfordringer, og mange mil skulle sankes. Etter fire km på asfalt, kom vi til turens opprinnelige startpunkt. Perfekt timing begynte Åsne selvfølgelig å blø neseblod. De første 12 km tok drøye to timer, og vi lå ann til å knuse Helsedirektoratets aktivitetsanbefalinger og kunne notere 8 timer i treningsdagboka. Heldigvis ble dette ikke realitet! Til vårt forsvar hadde vi besteget nærmere 500 høydemeter i krevende sti-terreng. Fornuften tok o-løperne og vi la inn en transportetappe på grus. Ettersom metere ble sanket ventet vi på "Runners high", men de eneste tendensene var en veldig kjapp bakke av Julie. 

Åsne Sko

 Vi rundet 21 km med et stot jubelbrøl, og vi begynte å se lyset i enden av marka (les:Rønningen Folkehøgskole)! Dette ble feiret med gamle slagere (som Kristine ikke hadde hørt), men vi fant fort ut av synging tok for mye energi, spesielt da vi la på bevegelser. Tross noen mentale svarte perioder på enkelte, holdt vi humøret oppe. Dagens mest dramatiske øyeblikk var da Kristine ble angrepet av jordveps, men giften bet ikke på hennes legger av jern.  

Kart 1

Aldri har km-telleren på klokka vært mer beskuet, analysert og omdiskutert under en løpetur. Da vi nærmet oss 42 km døde tre av fire klokker, men den legendariske "Kongen av o2"- klokka til Guro reddet turen. Vi hadde beregnet perfekt, og trengte  kun en halv runde rundt huset før klokka viste 42 km. Lettelsen og humøret var på topp da vi kunne slenge os ned i gresset!

En grense er sprengt!

Takk for turen! 

Julie Paa Gresset

 Julie smiler bredt, og kan notere seg følgende harde fakta:

Total tid: 6 t og 48 min
Tid i bevegelse: 5 t og 38 min
Gjennomsnittelig bevegelseshastighet: 7,4 km/t
Høydestigning: 1057 m

 Skrevet av sprekingene Julie, Åsne og Guro