LA2 2015 204

FotoVideo i California og Arizona

FOTOVIDEO: digital design
Del på Facebook

Fra kalde Norge til varme Los Angeles, til kalde Grand Canyon, varme Sedona og Jerome, tilbake til Los Angeles, tilslutt tilbake til enda kaldere Norge. Et av FotoVideos høydepunkt er historie, studietur til det store utland. 50/50 filmby og roadtrip.

Skrevet av Maria Emilie Nesttun Øyen

Vi sitter alle igjen med et sammensurium av store og små inntrykk, for det meste positive. Det var delte meninger om maten vi spiste, Leon lever for sjokolademoussekaken fra Cheesecake Factory, det samme gjør Poerava. Jonas syns det var mye ost og bacon, men at sykkelturen langs Venice Beach var bra. For Jan var Killer Shrimp den beste restauranten han noensinne hadde vært på, der var det både god mat og fine servitører, hehehe. “Sett pris på den norske melkesjokoladen!” sier Elise, “Og NORSK MAT!” legger Thea til.

Det var ikke alle som var med som hadde så mye erfaring med foto og speilreflekskamera. Band-stipp Håvard hadde lurt seg med på tur, med Iphone som kamera. På roadtrip ble det naturligvis mange stopp på veien for å ta bilder, blant annet da vi kom over et sted midt i ørkenen hvor folk hadde kastet fra seg sko. Det var masse sko, nye sko, gamle sko, store og små. De fleste var allerede ganske ødelagt av solen, men Ingunn fant seg nye Converse.

“Alt er stort i Amerika” - Thea. Det tror jeg vi alle er enig i, alt fra maten, shoppingsentre, bilene, veiene, fjellene, trærne, ALT! Ikke minst Grand Canyon, det er så stort at man ikke forstår det selv når man ser det med egne øyne (eller gjennom kameralinsen). Mari mente det var en super klasse å henge på kanten av Grand Canyon med. Bokstavelig talt, helt på kanten. 

I Los Angeles levde vi fullt ut, vi ble verdensstjerner på første rad under innspillingen av America´s Funniest Homevideos, to av oss ble til og med nominert til Best Dressed. Grunnet jetlag våknet vi veldig tidlig de første dagene. Da var det bare å gripe dagen, se på soloppgangen fra hotellet, høre på musikk, spise frokost eller ta et morgenbad i bassenget eller selve Stillehavet. Dagen blir så mye bedre når den starter rolig i sola. “Sånn kunne jeg levd lenge, til og med en joggetur frister” - Maria Emilie. I Hollywood kan alt skje, vi var på rett sted til rett tid og Ingunn og Maria Emilie ble plukket ut til å hilse på Brad Pitt og Angelina Jolie Pitt. Det var et at turens absolutte høydepunkt.

Vi forlot statene mette (på mat og reise), rikere på opplevelser, samhold og vennskap, ikke så veldig klare for vinteren som ventet oss i Norge.

“Amerika for mine føtter” - Erlend