12695185 234614926874819 1537794915 O

Fotoworkshop med Morten Krogvold

Del på Facebook

Frosne elever ankom Bjerkely folkehøgskole i starten av januar, klare for nye inntrykk, ny læring og masse fotografering. Den første kvelden gikk til å bli kjent med elevene fra Bjerkely, sosialisering og spill før alvoret startet dagen etter. 

Tekst: Maria Emilie Nesttun Øyen

Workshopen startet med bildekritikk av Morten Krogvold. Alle elevene hadde levert inn tre bilder hver, og fikk nå konstruktiv tilbakemelding på hva som var bra og hva som kunne bli gjort bedre.

«Denne fyren er streng, men god som gull og vet hva han driver med.» - Ida

 

Morten snakket ikke bare om foto, men mye om livet. Han snakket om mennesker, om livshistoriene deres, om innsatsen man selv må legge inn, det hjelper ikke å skylde på andre om man ikke kommer seg fram i livet. Det er tydelig at Morten har mye kunnskap, han vet hva han snakker om og kan referere til utrolig mye mer enn bare foto. Han refererte til så mange kunstnere at vi ikke rakk å skrive ned alle.

«Han var veldig flink til å formulere og få frem det han mente. Mye av det han snakket om har jeg hørt før, men ikke forstått før nå.» - Thea

Dagene var lange og besto av både foredrag og egen jobbing med fotooppgavene. Vi fikk to fotooppgaver, hvor den ene var å ta bilde av en fremmed. Vi ble godt preppet av Krogvold på hvordan man skal ta bilder av mennesker, og ikke minst hvordan man skal gå fram. Hvordan man skal bli kjent. Kommunikasjon er essensielt. 

«Opplegget ga meg en skikkelig motivasjonsboost, og det er gøy å se at alle i gruppa har hatt en utvikling på så kort tid.» - Elise

På kveldene var de tre studioene på mediabygget godt i bruk. Det foregikk photoshoots, sminking, planlegging og løping fram og tilbake. Samarbeid sto sterkt, alle var med på å løfte hverandre opp. Alle hjalp hverandre med lys, stilte opp som modell, kom med innspill og var med på å skape den gode stemningen. 

«Intenst, lærerikt og verdt å bli sliten for!» - Leon

Fredag var siste dag på workshop og det var tid for å vise bildene vi hadde tatt. Nivået var høyt, alle hadde tatt bra bilder, alle gikk opp med selvtillit og presenterte bildene sine. Både elevene, stipendiatene, lærerne og Morten Krogvold var utrolig fornøyd med resultatet, han sa at vi var den beste gruppen som hadde vært der. I år som i fjor var det elever fra Rønningen som stakk av med «seieren». Thea og Ann-Marie var så heldig å vinne en ukes workshop på Vågå!

«Det gikk over mine forventninger» - Katarina

I etterkant levde vi på rosa skyer av selvtillit og inspirasjon, og alle fikk se bildene vi hadde tatt på fotoutstilling da det var åpen dag på skolen. Tilbakemeldingene der var også utelukkende positive. 

«Som stipendiat har jeg vært med på dette for andre gang og jeg må si at jeg føler jeg har vært på to helt forskjellige workshoper!» - Maria Emilie #stoltstipendiat