Lagbilde 2013 Npvc4880gp81tcorm11vylv7

Idrett/ball hos Strømsgodset

Idrett og ball
Del på Facebook

På idrett/ball skjer det mye for tiden. Innimellom alle aktiviteter gikk turen fra Rønningen folkehøgskole til Drammen for et eksklusivt besøk hos kanskje Norges beste fotballag for tiden, Strømsgodset.

Med Rektor Svein Harsten bak rattet var det spente elever som ankom Drammen ca. klokken 11 onsdag formiddag. Vi ble tatt i mot av assistent trener Bjørn Petter Ingebretsen og markedskonsulent, tidligere landslagsspiller, Alexander Aas. Ingebretsen gav oss så et ark for hvordan treningen så ut og hvilket tema som var hovedfokus for økta. Det var tydelig å se at det ikke er tilfeldig  at Strømsgodset er med å kjemper om gull i årets Tippeliga. Konsentrasjon, ballbehandling, og tempoet var svært høyt fra første spark på ballen. Øvelsene var preget av gode relasjoner spillerne  imellom, noe som er  lett å se igjen når Strømsgodset spiller kamper. Selve økta varte i underkant av 1 time og 30 min med hovedtrener Ronny Deila denne gang som en observerende manager.

Etter økta fikk vi et meget godt innblikk i hvordan Strømsgodset fungerer som klubb. Blant annet i forhold til individuell oppfølgelse , analyse av motstander og planlegging av treninger. Dette svært nøye planlagt. Ellers var assistent-trener Bjørn Petter Ingebretsen meget klar på at målet for sesongen var GULL.

Etter at Ingebretsen og tidligere viasat-Håkon var ferdig, fikk klassen møte Norges «heteste» spiss for tiden, Ola Kamara. 23 år gamle Kamara som nylig kom tilbake til Godset fra 1860 Munchen,  har i skrivende stund scoret 7 mål på 7 kamper i årets Tippeliga. Han vil garantert bli en viktig  faktor for de gulljagende drammenserne på tampen av årets sesong. Den tidligere Frigg og Stabæk-spilleren  kunne blant annet fortelle at han fikk et treningssjokk når han kom til Tyskland, men klarte seg likevel bra og vil garantert være bedre rustet neste gang han får muligheten.  Kamara sa også at Alfheim stadion i Tromsø var den verste bortebanen å spille på, mens Lerkendal var favoritten.

Rønningen folkehøgskole vil takke Strømsgodset for måten de tok i mot oss på og ønsker klubben all lykke i den spennende innspurten i årets Tippeliga.