IMG 3260

Besøk i favela og footvolley på Copacabana

Del på Facebook

Besøk i favela og footvolley på Copacabana

Nok en begivenhetsrik dag her i Rio. På kalenderen idag stod det besøk i en favela og footvolley på Copacabana. Dagen startet med en noe forsinket guide, etterfulgt av en 20 minutters gåtur før vi kom frem til Gabriels (guiden) hjemsted, nemlig en av Copacabanas mest velstående favelaer. Etter en liten debriefing der vi lærte at ordet favela stammet fra opprinnelsen av Brasils første favela der husene ble laget av en tresort kalt nettopp favela. Vi fikk også vite at denne favelaen bebodde 28000 mennesker!

IMG 3032

 

IMG 2936

Etter et knippe melkesyrefrembringende trappetrinn kom vi frem til en av favelaens mange fotballbaner, riktigere sagt en grusbane med to falleferdige mål. Utsikten derimot, var det ingenting å si på, og synet av Copacabana fra rundt 100 meters høyde kombinert med en godt brukt lærball kunne fått enhver hardbarka fotballspiller til å krible fra topp til tå.

IMG 2994

 

IMG 3092

 

IMG 3149

Ble også vitne til favelaens store sport som i dette tilfellet var dragekrig. Mange gode og surrealistiske opplevelser å ta med seg fra denne formiddagen. Ettermiddagen ble fylt med footvolley på Copacabana, før en noe sliten gjeng tuslet tilbake til hotell etter nok en herlig dag her i Rio. 

Skrevet av Kjetil Lien