Brasil viser sin beste side

Vi ankom Brasil som trøtte, slitne og bleke nordmenn med spente øyne og sommerfugler i magen. Nå er det fjerde dagen, og vi er mindre trøtte, mindre slitne, mindre bleke men fortsatt like spente - og sommerfuglene flyr fortsatt. Brasil er et spennende land, som aldri slutter å fascinere. Strendene er hvite, vannet er klart og blått og vi elsker det!

IMG 7242

IMG 7098

 

Vi bor på et sjarmerende hotell i Rio de Janeiro, ikke langt unna Copacabana. Vi har hatt økter med beachvolley sammen med profesjonelle trenere, hatt joggetur langs havet, stått på paddlebrett og sett skilpadder, besøkt et søsterhjem og spilt fotball og danset med beboerne, vært på guidet tur i sentrum av Rio og shoppet på et latterlig stort marked av boder, hørt på brasiliansk sambamusikk live i en bakgate, sett på fotballkamp på Maracaná (hvor stemningen var vill), sett deler av Rio de Janeiro som man ellers ikke ser som vanlig turist og nytt gode stunder på stranda. Og om vi er solbrente? Ja. Om vi liker oss i Brasil? Ja!

IMG 6705

 IMG 6696

IMG 2641

 

IMG 6912

IMG 6743

 

Dagene er lange, men innholdsrike. Vi sovner fort på kveldene, men er klare for nye og spennende opplevelser neste dag. Det er bare fjerde dagen vi er her, og vi har allerede fått så mye inntrykk.
Menneskene vi har møtt har alle gitt så mye av seg selv, og vært villige til å fortelle og vise oss nye ting vi ikke visste om.

Rommene våre er fulle av sand, vi har sjeldent drukket så mye vann eller svetta så mye. Men det er fantastisk å være i hjertet av Brasil. Vi nyter hvert øyeblikk, og prøver å forstå at vi er i Rio de Janeiro.

På folkehøgskole er hver linje på tur i minst to uker. Noen litt lenger. De to ukene lærer vi mer om andre kulturer, historie og fellesskap enn vi hadde gjort på noen annen type skole. Vi har også en fantastisk lærergjeng med oss, som gjør vårt opphold best mulig.

Om ikke lenge skal vi dra for å se på Kristusstatuen. Først må vi bare dusje, drikke vann og kjenne på følelsen av å være i Brasil. Gud, så heldige vi er!

Stay times, xoxo Idrett/ball. 

Skrevet av Thea