IMG 3465

Niteròi

Del på Facebook

Fredag morgen våknet vi etter vår første natt på yacht-klubben i Niteròi. Standeren fra hostelet i Rio økte betraktelig og hotellet i Niteròi hadde basseng, strand til nærmeste nabo, ett stort utvalg av idrettslige aktiviteter bl.a. volleyball-, basketball-, fotball- og tennisbane og rolige omgivenheter. 

IMG 3267

IMG 3265

Etter en hektisk uke i Rio de Janeiro var det deilig med fri på formiddagen de to første dagene på den nye plassen. De ble godt utnyttet med soving, bading og soling ved bassenget. Men, fredag klokken to startet den prestisjefylte Copa Amerika. Første idrett ut var basketball. Det gikk hett for seg, og konsekvensen av det var at «fair-play prisen» ble opprettet for å unngå diskusjon og … i varmen. Lag 1 stakk av med den første seieren. 

På ettermiddagen var det klart for sandfotballkamp mot ungdommene fra favelaen. Guttene var først ut, men etter 3 x 15 minutter måtte guttene fra Rønningen gå med bøyd hode av banen etter 6-0 tap. Jentene tapte dessverre de også. Tross to tap var stemningen på topp. Under kampene var det fult av mennesker rundt den opplyste banen der løshundene sprang og rullet i sanden. 

IMG 3487

IMG 3592

IMG 3692

IMG 3645

IMG 3372 

IMG 3376

IMG 3524

Kveldsmaten ble servert hos en koslig dame fra favelaen. Me fikk servert godt, mørt kjøtt, ris og salat. Her spiste vi 3 av 4 kvelder i Niteròi, og noen av de beste måltidene på turen var servert akkurat hos henne. 

IMG 3857

IMG 3826

IMG 3835Lørdagsformiddag var det andre runde i Copa Amerika, og dagens idrett var volleyball. Etter mye volleyballtrening i Rio de Janeiro var alle lagene blitt mye bedre, men lag 1 var overlegne i dag også, og fikk derfor 4 nye poeng. 

Etter en kort matpause turet vi bort til sandfotballbanen. Revansjelysten hos guttene fra Rønningen var stor og det førte til seier denne gangen mot ungdommene fra favelaen. Jentene tapte dessverre i dag også, men de spilte veldig bra og fikk til og med to mål. Det er tydelig at ungdommene i Niteròi tilbringe mye tid på stranden for de var veldig gode.

IMG 3357

IMG 3528

 Etter kampen sprang vi fort tilbake til hotellet. Jentene dusjet fort, sminket seg og tok på kjole, mens guttene dusjet enda fortere, tok på seg god-lukt og finstasen. Denne kvelden gikk vi nemlig på en fabelaktig restaurant med virkelig god service. Her var det buffet og kelnere som gikk fra bord til bord og servert et stort utvalg med ferskt kjøtt til de som ville ha. Det var en koselig kveld, det hadde begynt å regne og elevene, stippene og lærerene fra Rønningen sovnet fort denne kvelden.     

Bilder: Karianne, Jonas og Trine