Bilde Monte

Montenegro

Del på Facebook

Vi kan kjapt konkludere med at turen til Montenegro har vært en fantastisk opplevelse for idrett/ball. Forholdene lå tilrette for å drive akkurat med den idretten vi kunne ønske, med gode fasiliteter.

Spesielt de to første ukene viste Montenegro seg fra sin beste side. Ikke en sky på himmelen og en temperatur på rundt 20 grader hver dag, gjorde at de ivrigste gutta fikk muligheten til å vise seg i «barris» med jevne mellomrom. Kulturelt kunne landet som er like stort som østfold-fylke tilsammen by på mange små gamle byer med trange gater og ruvende borger. I de større byene fantes det i tillegg gode shoppingmuligheter og gode cafetilbud. Alt til en veldig billig penge.

Som kanskje det eneste landet i hele verden med en kombinasjon av palmer, 20 grader høye ruvende fjell «ala» vestlandet leverte Montenegro til de grader i vakre omgivelser. En annen som leverte i Montenegro var Alain. Sammen med Kris, Hagen, Henke og Sigurd trente han i to uker med det lokale fotballaget FC Igalo, som til daglig spiller i den nest øverste ligaen i Montenegro. Alain endte opp med et kontraktsforslag i baggen ved hjemreise!

Men det var ikke bare fotballspilling det gikk i. Det ble både tid til tennis, fjellturer, styrketrening, basketball, svømming og andre ballaktiviteter. Hele skolen fikk til og med overvære en vannpolokamp mellom Jedran og et Kroatisk lag(som jeg ikke vet hva heter)

Alt i alt kan vi fastslå at Montenegro var en kjempeopplevelse der vi fikk en god blanding av kulturelle opplevelser, sosiale forekomster og utøvelse av stuntpedagogiske situasjoner. Vi har for lengst klappet oss selv ut og er i full gang med musikalen. Takk for kaffen......