Bilde (3 Of 19)

Brasilblogg 2017

Idrett og ball
Del på Facebook

4. og 5. november: Vi forlot Oslo og Rønningen i det som så ut til å bli starten på denne vinteren. Snøen begynte å lave ned i det vi satt oss i bussen. Første etappe gikk fra Gardermoen til Frankfurt, noe som var grei skuring. Usle to timer var kun en smakebit på det som var i vente. Den neste etappen som skulle føre oss til et nytt kontinent, nærmere bestemt Sør-Amerika og Brasil. Flyet letta noe forsinka, rundt 23-tida. 12 lange timer i lufta ble for noen hardere enn andre. Musikk, film og søvn var nøkkelen for å viseren til å tikke fortere. Med ett unntak: på rad 44 satt en uskyldig "pekaill" med navn Max. Uheldig som få fikk han ikke et sekund på øynene, men gjennomførte med knallsterke 8 filmer, 3 serier og 10 nye bestetider på MarioKart. Den tyske elitepiloten Hanz Stoch leda oss gjennom nattas mørke som Napoleon på sin hvite hingst. Vi landa i Rio grytidlig, referert til lokal tid. Det var en mildt sagt slagen gjeng.
Vi møtte Åsmund / ãsmound / Favelaboy som dere skjønner, kjært barn har mange navn. Han skulle vise seg å være toneangivende for denne turen. Vi kom oss inn i bussen der setene var av upåklagelig kvalitet. Tempurputer importert fra det herlige Karibien og overtrekk fra det indiske hav. Før vi satte våre spor i de beryktede brasilianske gatene, fikk vi servert en dose frykt. Vi skulle nå skaffe oss billetter til et by-derby av ypperste merke. Flamenco-Botafogo. Svein Tore / STB / Greker'n, (hva enn denne mannen ikke kalles) meldte om full ståhei. Derfor måtte vi kjempe med nebb og klør om de få Botafogo billetene som var. Etter mye om og men, fikk vi kloa i dem. Likevel, ante vi en knipe frykt her. Alle vet at Flamengo er det største laget i Brasil. Kampen endte 0-0. Tross målfattig kamp var det en knallgod stemning og en stor opplevelse. Vi vendte fornøyde tilbake til hotellet i Niteroi.

6. november: Dag nr 2 i Niteroi besøkte vi «favelaen» Cachoeira, som var vårt første besøk på turen. Været var overskyet, men tempen var het. Vi fikk varm velkomst hos en familie som hadde disket opp et brasiliansk måltid, en slags bønnemix og ris som vi fikk servert flere ganger i løpet av turen. Etter måltidet fikk vi guidet tur rundt om i området, og endte opp på et utsiktspunkt hvor vi tok bilder. På slutten av oppholdet der var det duket for fotballkamp, en for jentene og en for guttene. Banen var sand/gress, og gitter rundt. Rundt banen var det full folkefest og god stemning, hvor folk heiet. Kjempegøy med kamp, men ikke lett å spille mot kvikke og tekniske brasilianere. Etter kampene delte vi ut baller og t-skjorter til barna, og snakket og danset med de.

 

7. november: Idrett/ball og Toppfotball tok en dag uten så mye reise. Dagen startet tidlig med at vi brukte gruppene våres til en basketball-turnering, solen steket og alle elevene/lærere/stipper kokte, men det skulle ikke være noen stopper for humøret. Fra første droppet var det 100% innsats og det var spurt fram og tilbake i de ca halvannen til 2 timene som ble spilt. Når folk ikke spilte sto alle gjemt under nærmeste skygge de kunne finne. Basket turneringen endte med seier til stipp/lærer lag, men det var en jevn finale. Utpå ettermiddagen hadde både guttene og jentene kamp mot lokale lag i sandfotball. Guttene sin kamp endte med tap og to kutt, og jentene sin kamp endte også med tap. Allikevel var det en opplevelse å se så mye fotballglede samme sted, i tillegg til det å spille sandfotball mot brasilianere som er vant til et slikt underlag. Etter å ha kjempet oss gjennom sand, glasskår og blodtap bar det av sted til en velfortjent middag på samme sted som dagen før, hjemme hos en lokalkjent dame i Niteroi. Vi fikk servert mye god mat og det ble en god avslutning på nok en bra dag i Brasil.