IMG 1003

Arkitektur med Formwork

Del på Facebook

 

Hvorfor ikke lære å tegne plan og snitt ved hjelp av en croissant? 

Denne vinteren har kunst og arkitektur innledet et nytt spennende samarbeid med de unge, dyktige arkitektene i Groma arkitekter. De underviser på arkitekthøgskolen i Oslo, men har også et eget pedagogisk program som heter Formwork Oslo. Vi jobbet en uke i deres superfine lokaler på Grünerløkka, hvor vi fikk en innføring i arkitektenes verktøy. Vi fikk også prøve oss på en prosjekteringsoppgave hvor vi først bygget en skulpturell form, og så et rom til denne formen. Siste dag fikk vi også se Gromas egne prosjekter, blant annet konkurranseforslaget deres til Norske turistveier.

Dette ga merskap: Flere av elevene våre vil søke seg videre til arkitektskoler, og dette var en superfin innføring i hva faget kan handle om. Tusen takk til Lina og Andrea for en spennende uke i stallen på Grünerløkka!