2770 001 2

Barnebokillustrasjon

Del på Facebook

Kunstlinja har illustrert barnebøker for forfatterlinja på Danvik folkehøgskole.

Barnebokillustrasjon er ikke så enkelt som det ser ut som. Det krever trening. Elevene har trent på karakterutvikling, ansiktsuttrykk og på å sette karakteren inn i ulike omgivelser før de var klare for oppdraget med å illustrere utdrag fra barnebøker.  

Etter litt trening er det lettere å skape en karakter som uttrykker ulike følelser og identitet gjennom kroppspråk, ansiktsuttrykk og bevegelse som leseren kan kjenne seg igjen i.

Elever fra forfatterlinja på Danvik har skrevet spennende tekster om blant annet en trollmann, en heks, romvesener og romskip, et magisk hus og verdener, en sirkusdirektør fra et sirkus, en by av tall, barn på eventyr og mye mer. Elevene på Rønningen har fått en tekst hver, og valgte selv utdrag fra teksten som de ønsket å illustrere. De har først fokusert på karakterutvikling av hovedperson. Se resultatene her: