Det er viktig å planlegge før man starter å male! Her jobber Martin på veggen i kondisjonsrommet.
Det er viktig å planlegge før man starter å male! Her jobber Martin på veggen i kondisjonsrommet.

Ny skole - nye veggmalerier!

KUNST: tegning/arkitektur
Del på Facebook

Etter flere år med arbeid sto endelig nye Rønningen folkehøgskole ferdig oppusset i sommer. Med en helt ny flerbrukshall og nytt internat, lå det kanskje i kortene at Rønningens egne kunstlinjer skulle få lov til å dekorere flere av veggene.

I løpet av en uke i høst planla og gjennomførte kunstlinjene fem forskjellige vegg-relaterte prosjekter. Det skulle males på veggen i trappoppgangen på nye internatet, samt i både styrke- og kondisjonsrommet. Infoplakater til treningsrommene var også etterspurt. Ettersom alt er nytt og stilrent, hadde oppgavene strenge rammer som måtte følges. Fargene skulle samsvare med fargeskalaen til omgivelsene, og noen stikkord som gikk igjen var «rytme», «non-figurativt» og «perspektivlinjer». 

På fredagen var alle ferdige med sitt, og det var tid for gruppebilder foran skolens nye, vakre kunstverk. Etter én uke med hardt arbeid kunne endelig elevene ta seg en velfortjent hvil. Skryt fra lærere, elever og besøkende understreker at det som ble laget virkelig står frem som noe helt spesielt og at arbeidet var vel verdt den tiden som ble lagt i det. Kunstelevene har all grunn til å være stolte!