Så begynte vi å male opp motivene våre på veggene
Så begynte vi å male opp motivene våre på veggene

Veggmaleri på Grünerløkka

Del på Facebook
I begynnelsen av februar fikk illustrasjonslinja i oppgave å dekorere musikkrommet på Sofienberg skole på Grünerløkka i Oslo. 
Løsningen ble et digert veggmaleri som strakte seg over to hele vegger. 
 
Målet for dette prosjektet var å samarbeide om å lage et helhetlig og moderne kunstverk, der alle fikk delta, føle eierskap, og sette sitt personlige preg på veggen. Vi ønsket å nå målgruppen (ungdommene på Sofienberg skole) og møte musikklærernes ønske om et veggmaleri med mørke farger og musikk som tema. 
 
Men hvordan få et helhetlig og gjennomført veggmaleri laget av 9 elever med vidt forskjellig tegnestil? 

Vi fikk i oppgave å lage minst 8 småillustrasjoner med tema musikk. Vi sto fritt til å velge motiv, men alle Illustrasjonene skulle være stiliserte (forenklet i formen), og ble tegnet opp på veggen med samme type penn. Den hvite pennestreken mot den sorte bakgrunnen skapte en helhetlig komposisjon, samtidig som alles individuelle uttrykk ble ivaretatt. 

Resultatet taler for seg selv, og elevene på Sofienberg er kjempefornøyde!