IMG 1523

Atelierbesøk hos Fredrik Raddum

KUNST: tegning/arkitektur
Del på Facebook

Kunstklassen har hatt en superfin periode med støping, hvor vi valgte ulike faglige vinklinger. Noen støpte arkitekturmodeller i betong, noen støpte kopper i porselen, men de fleste valgte oppgaven hvor de fikk støpe sine egne designer toys, eller samlerfigurer med støp i silikon. Som inspirasjon og input dro vi på atelierbesøk til Fredrik Raddum. Han har atelier i kunstnerhuset Trafo på Tøyen, som er et kommunalt sponset atelierhus. 

Fredrik Raddum er kjent for sine tegneserieinspirerte skulpturer, som er lette å relatere seg til, men som alltid har en eller annen brodd. I atelieret fikk vi se flere nyere arbeider også, hvor han jobber med bronseskulpturer som kombineres med mindre "edle" materialer, som pappesker, trepinner osv. Det var spennende å høre om utgangspunktet for arbeidet, ofte fra litteratur eller hentet fra høy og lav kultur, som blandes i arbeidet hans. 

Atelieret var herlig industrielt, med kreativt kaos, materialer og arbeider, og et eget "tehus" oppe på en lagringsbod. Der er det lett å skjønne at man kan kople av, lese og utvikle idéer.

Et veldig spennende og inspirerende besøk! 

Hvis du vil se resultatene av støpeprosjektet vårt, sjekk ut instagrammen vår: https://www.instagram.com/kunstlinjene/