I det høsten og kulden virkelig tok tak hjemme i Oslo hoppet vi på første fly ut mot soloppgangens land, nemlig Japan! Vi fikk 10 fantastiske dager, med nydelig og annerledes arkitektur, interessante og gode møter med mennesker, inspirerende kunst og tegning over alt! Vakker fashion (og tidenes second-hand / vintage shopping i Harajuku og Shimokita!) og denne estetikken, da: Fra crazy neonlys og dundrende J-pop til de vakreste hagene og plantene og stillheten i og rundt templene: WOW! Dessuten er den største bonusen at vi har opplevd dette sammen, og blitt skikkelig glade i hverandre! 

Her er noen av våre høydepunkter:

- Japanere er utrolig flinke til å bringe naturen inn i bylandskapet, noe som skapte en utrolig vakker kontrast og fikk byen til å føles mer levende. 

I Tokyos travle gater var det mulig å oppleve en systematiske måte å leve på samt en streng orden, mens det samtidig var et kaos av mennesker, neonlys og støy fra diverse høyttalere og biler.

- Det å oppleve en annen kultur og leve i den var en fin opplevelse.

- Et høydepunkt var da vi dro til Rikugien Garden. Å se kontrastene fra Tokyo med mye fart og støy til en hage som er stille og rolig midt i byen.


- Jeg synes Tokyo var en spennende kulturell by med mye god mat å by på, fascinerende store gatekryss og flotte kunstmuseer. 

- Tokyo er der jeg fikk møte kunst på en helt ny måte.

 

 

Vi var også to dager oppi fjellene i Hakone:

- Hotellet i Hakone hadde en vakker japansk tradisjonell hage og interiør og dessuten et avslappende onsenbad omringet av fin natur.

- Hakone var en fin avslapning fra bylivet i Tokyo.- I Hakone fikk jeg oppleve det tradisjonelle ved Japan gjennom arkitekturen og interiøret, naturen og stemningen. Jeg hadde en følelse av å være zen når jeg var der. Utenom da vi så et gigantisk villsvin i det fri, da følte jeg meg ikke akkurat zen.

Takk Tokyo!