Kunstgressbanen og undervisningsbygg og internat på Rønningen folkehøgskole i Oslo
Kunstgressbanen og undervisningsbygg og internat på Rønningen folkehøgskole i Oslo

Åpning av skoleåret 20-21

Del på Facebook

Rønningen Folkehøgskole åpnet nytt skoleår siste helg i august.

Det er en fest å igjen ha elever på skolen!  Rønningen 20-21 er i gang!

Med gjeldende smittevernsregler måtte vi ha en innslusningsperiode over 2 dager, og i løpet av lørdag 29. og søndag 30. august var alle nye elever sjekket inn på skolen. Innsjekking foregikk i puljer, og vi gjennomførte flere åpningssermonien i hallen vår.  På denne måten kunne vi overholde smittevernregler med max 200 til stede på åpningsseremoniene. Åpningsseremoniene ble også Live-streamet slik at de som på grunn av begrensningene ikke kun være med til skolen fikk følge med.

Under åpningsseremonien fikk man møte ledelsen fra scenen, men de øvrige ansatte ble presentert fra galleriet.


Stipendiatene presenterte seg med en video, men kom også en tur opp på scenen.


Søndag kveld kunne vi endelig samle alle elevene i samme rom.  Hallen vår er stor og tåler 180 elever med 1 meters avstand. Rektor snakket om felleskapet som vi skal bygge sammen, og illustrerte det med at alle fikk være ulike deler av et trommesett, som spilte (sang) hver sin funksjon.


Alle som har spilt på lag i lagidretter, spilt i korps eller sunget i kor, kjenner felleskapets betydning for at vi skal bli et godt lag, få til å gå i takt, og få det til å svinge.  Da må vi ha samme forståelse av beatet.  Vi fikk det til å svinge på første forsøk. Dette lover godt. Laget heter Rønningen 20-21, og fellingen vår heter Ubuntu!


Dette skal bli et bra år!