Juleuke Arbeid Roenningenfhs 13 14 Hannelislerud 11

En smakebit av lørdag

Del på Facebook

Førstkommende lørdag er det julemarked på Rønningen Folkehøgskole med barneaktiviteter, juleforestillinger, kafé, julemesse og mye mer. I dag har vi kikket nærmere på hva som kommer til å bli solgt på messa. Vi startet utforskinga med å prate med kunstgruppelederen, Randi Høgh, som turte å avsløre sine hemmelige oppskrifter til det som lages:

- Det er noen elever som nå er ute i skogen for å hente flere materialer som vi skal bruke for å lage ting, sier Randi.

Når hun videre blir spurt hvorfor gruppen henter materialer fra skogen i stedet fra butikken så har hun bare et svar.

- Dette er en grønn skole og vi satser på grønt, gammelt nytt (sikter til gjenbruk av gamle materialer).

Etter en god og kort samtale med Randi kikket vi litt rundt på hva gruppa holdt på å lage. Noen lagde risposer (som kan varmes i microovnen, og legges på en eller flere kroppsdeler som trenger varme/massasje), og andre lagde klær til blomsterpotter. Mye annet ble lagd, som en spesiell julenisse og kule dusker. Etter hvert måtte vi takke for oss, og den erfarne stipendiaten Kjersti avslutta møtet med å rose lagkameratene sine for innsatsen:

 - Alle er kreative, smilte hun.

Når vi gikk videre til bakegruppa var det å finne en ex-tippeliga spiller, Svein Tore Brandshaug, som naturligvis ledet gruppa til å lage 3 forskjellige type kaker. Marsipan dyppet i sjokade var den ene, colakake var den andre, og den siste var shortbread (bedre kjent som julecookies) som vi fikk smake på.

Det ble bekrefta at den smakte deilig, og Charlotte på gruppa til Svein Tore ble spurt hvor hemmeligheten ligger i slike deilige kaker.

- Jeg har tålmodighet og liker å pynte ting, svarte Charlotte med et bredt smil.

Ellers var det juleforestillinger i dag også, med mange barn til stede. Det ble servert saft og smågodt til de yngre og man kunne spille foosball om nødvendig. Noen satset på mat, andre på foosball (fotball på et bord), men det var også noen som satset på å rive halen av tigeren fra juleforestillingen.

Tekst: Alain Fabrice Ndayishimiye
Foto: Hanne Nadine Jeanette Lislerud og Inga Brandsnes