B6C0156

Veslemøy på jakt etter Julenissen

Del på Facebook

Desember er nådd og julenissen har et oppdrag, som vi alle vet, som må fullføres hvert år. Som i fjor, er det på Rønningen Folkehøgskole juleforestillinger for barn hele den første uka av desember. Forestillingen vises hver dag fram til fredag og vil også bli vist lørdag den syvende desember da vi arrangerer julebasar for store og små.

I forestillingen «Jakten på Julestemningen» møter vi karakterene tigeren, julenissen med hans hjelpere, Frøken frost med frostmonsteret, Veslemøy, Uglen Glenn, hvalen Kristian, og far og mor.

I tillegg til teateret opplever vi glede gjennom musikk fra bandet og sanger fra koret og solistene.

– Jakten på julestemningen, sier julenissen fra Nordpolen når han blir spurt hva stykket handlet om! Julenissen spilles av Asgeir Aanonsen.

Når han blir spurt om hva «jakten på julestemningen» innebærer fortsetter han:

– Det er nemlig slik at Veslemøy fikk beskjed om at de eldre har glemt julestemningen. Da bestemte hun og tigeren at de skal snu krisesituasjonen som Frøken frost var med å skape, og der starter eventyret.

Etter forestillingen

Etter premiereforestillingen var salen full av barn som det ble servert saft og boller til. Under måltidet kunne man se julenissen og tigeren få det som kan beskrives som tusenvis av klemmer av superglade unger.

– Jeg ble oversvømt, kommenterte tigeren om hendelsen på slutten.

 

Tekst: Alain Fabrice Ndayishimiye

Foto: Hanne Nadine Jeanette Lislerud