Juleforestillling Sminke Hanne Lislerud 4

Under masken

Del på Facebook

I dag har vi kikket litt på hvordan skuespillerne EGENTLIG ser ut. Så har vi snakket med sminkegruppa og de som filmer alt som skjer under forestillingen. Fra sminkegruppa tok vi med oss en viktig læreregel; alt tar tid.

Vi tok en prat med Liv Charlotte og spurte hva hun og sminkegruppa hennes bidrar med:

- Når noe på scenen blir ødelagt på og vi har mulighet for å fikse det, så fikser vi det. Som f. eks på mandag ble halen til tigeren dratt av kostymet av et lite barn, og da måtte vi sy den på igjen. Ellers er jobben vår å sminke skuespillerne.

Juleforestillling Sminke Hanne Lislerud

Gutta bak filminga

Resten av dagen handla rett og slett om filmegruppa, ettersom det er deres siste dag med filming av juleforestillingene. Vi intervjua Thomas Riseng, Christoffer Dynna Johannessen og Jesper Slettmoen Sandvold. I går den fjerde desember testet de ut det de kaller for ‘’fler kamera produksjon’’. Ettersom det gikk greit ville de kjøre det på forestillingen i dag også.

- Vi intervjuer og filmer hva andre gjør, og ser hvordan det går (fremgangen og prosessen), sa de i lag.

- Så må vi også være våken fra klokke 8 for å filme de som bidrar med forestillinga veldig tidlig, som f. eks sminkegruppa.

Vi fikk vite at Thomas og Christoffer filmer og intervjuer mens Jesper, bedre kjent som regissøren, redigerer filmene på direkten. Han er også løpegutten i gruppa som løper og henter alt det gruppa trenger (alt fra kamerastativ til walkie talkie og batterier)

- Jeg sitter bak med bildemiks og klipper filmene og redigerer. De ferdigredigerte filmene blir lagt ut på Rønningens bloggside og Rønningens offisielle facebook-side. De mest interne filmer blir kun lagt ut på våres offisielle facebook-side, informerte Jesper.

Når han ble spurt hvilket program han foretrekker tar han ikke mer enn 1 sekund å svare.

- Final cut pro når jeg redigerer filmer live, og adobe programmene når jeg har god tid på meg.      

Thomas har 6 måneders erfaring, og har drevet med freestyle filming tidligere. Christoffer har på den andre side 4-5 års erfaring med filming. Jesper, ukjent.