Bilde 5

Alternative burgere

Del på Facebook

Det nye året her på valgfaget studentgourmet feires inn med deilige burgere, men dette er nok ikke som de burgerene du vant til å spise!

Rønningen folkehøgskole prøver på flere måter å være en grønn skole, med blant annet kildesortering og en dag i uka der vi ikke spiser kjøtt. Visste du at kjøtt faktisk ikke er så miljøvennlig? Derfor er mesteparten av den maten vi lærer å lage her på studentgourmet nettopp uten kjøtt. Men trenger man virkelig kjøtt for å lage en god og saftig burger? Rønningens småkokker prøver!

«Kjøttfarsen» består av valnøtter, lettkokte havregryn, løk, vann, ost, egg og krydder. Etter at farsen var ferdig blandet og fikk stå å svelle litt, var den klar til steking. Enkelt, raskt og greit!

Og så var det dommen da... Trenger man virkelig kjøtt for å pirre smaksløkene? Svaret vil nok variere fra hvem du spør på gruppa, men jeg vil si at det er en god erstatning til vanlig hamburgere. Med alt tilbehøret smaker det faktisk burger. Ikke minst er det sunt, miljøvennlig og kanskje du sparer noen kroner!

Har du lyst til å prøve dette hjemme? Oppskrifta finner du hos Framtiden i våre hender. De har en egen side med gode oppskrifter til «Kjøttfri mandag». Finn oppskriften!

Skrevet av Knut Ivar Greistad