Red SAM1149

So you think you can dance?

Del på Facebook

Dansegruppa er en gruppe bestående av over 20 dansere, både fra danseklassen og fra andre elever på skolen som gikk til audition under oppholdet i Montenegro. I gruppa er det god stemning og bra samhold! Etter påskeferien er de klare til å gi siste innspurt.

Premiere om 3 dager!

Premieren nærmer seg raskt og gruppene jobber hardt hver eneste dag. Allerede på den første dagen etter ferien gjennomgås hele musikalen fra begynnelse til slutt. Veronika Christensen og Ann Margit Krog, begge to fra dansegruppa, forteller at det var spennende. Dansene satt godt selv etter 10 dagers påskeferie!

Red SAM1159

Frem mot premieren gjennomgås musikalen mange ganger for å trene på overganger, og for å øve på å fremføre den i sin helhet.

- Vi danser når vi går gjennom musikalen. Det er ikke sånn at vi danser i strekk slik vi gjorde tidligere. Det er mer roligere, et par timer hver dag cirka, forteller jentene. En god del av dansegruppa blir også trukket ut under musikalgjennomgangene til å være statister eller biroller i stykket, for eksempel selgere på markedet, og det gjør at det på ingen måte blir kjedelig!

Red SAM1143

Samhold og samarbeid

Det har vært en lang vei fra første uka i Montenegro til nå. Danserne har jobbet mye med å lage selve koreografien, og fått veiledning av danselærer Julie underveis.

- Vi samarbeider alle sammen, forklarer jentene når vi spørr om hvordan man går frem for å lage en koreografi. - Man må ha en idé først, så vi sitter inndelt i grupper og tenker sammen.

I noen danser får vi se hele dansegruppa i aksjon. - Det er gøy, sier Veronika, men det er en del utfordringer som følger med.

- Man kan sparke til folk, noe som kan være kjipt, skyter Ann Margit inn. Begge to konkluderer med at det handler om øvelse.

IMG 4308

Bare finpussing gjenstår

Dansene er ferdige, og de blir repetert og finpusset på hver eneste dag. 

- Det som gjenstår før premieren nå, er å lære sangene, sier Veronika. Til syvende og sist må alle kunne sangene.

- Vi må også øve litt mer på ansiktsutrykkene, fortsetter Ann Margit.

 

Til tross for at premieren er bare 3 dager unna, virker jentene rolige.

- Jeg kjenner ingen nerver, smiler Veronika selvsikkert.

- Vi gleder oss til premieren! sier Ann Margit til slutt.