Musikal04

Musikalen "Vinterfolket"

Del på Facebook

Vinterfolket - en musikal av og med Rønningen Folkehøgskole

 Rønningen Følkehøgskole er for tiden i full gang med årets musikalperiode. Musikalen er et årlig fellesprosjekt der alle elever og lærere er satt i sving for et best mulig resultat. Dette er en spennende tid med nye utfordringer og lange steg ut av komfortsoner. Idrettselever synger i kor, vokalelever syr kostymer og dansere spiller skuespill.

Musikal

 "Det er veldig gøy å se at hele skolen er med på samme prosjekt," sier Torstein Øian Kilvær, som er en av årets elever ved Ten Sing Norway og danselinja. Han spiller rollen Knud, som er en av hovedrollene i Vinterfolket. Han "koser seg maks" og synes det er stas å få denne utfordringen. "Jeg synes det er spennende å utforske en så ærlig karakter som Knud. Jeg må kjenne på min  personlige erfaringer, og bygge rollen ut ifra det. Jeg føler på mange måter at jeg må være meg selv i en annens liv. Det beste med musikalperioden må derfor være å føle Knuds utvikling i meg selv," sier han med et typisk Torstein-glis.

Musikal10

 Årets musikal heter Vinterfolket, og tar tak i tematikken rundt grunnlovsåret 1814. Ved hjelp av musikk, dans, nærhet, engasjement og humor viser musikalen hvordan "Vinterfolket" løsriver seg fra "de høye herrer" og får frihet og sin egen nasjon. Prestedatteren Camilla forelsker seg i fattig-gutten Knud, noe som fører til at hun må kjempe for retten til sitt eget liv. Torstein forteller om den forbudte kjærligheten på tvers av klasseskiller. "Og uten å røpe mer så er det flere paralleller som kan trekkes til faktiske begivenheter i den norske historie," fortsetter han.Tema som kvinners rettigheter, tvangsekteskap og kampen om selvstendighet er sentrale i forestillingen. I mange land er dette tema som fortsatt er veldig aktuelle.

 "Jeg koser meg maks"

- Torstein Øian Kilvær, spiller fattiggutten Knud

 Torstein avslutter med å si; "Folk burde virkelig komme å se på Vinterfolket, du kommer aldri til få se noe lignende igjen. I tillegg vil du få innsikt i det enorme samholdet vi har på Rønningen Folkehøyskole. Dette blir vildt!"

Neste uke reiser alle elever ut på veiene på årets musikalturné. I år besøker vi Larvik, Arendal, Mandal, Stavanger og Bergen. I tillegg til at vi viser den hele tre ganger på Rønningen Folkehøgskole i Oslo. Vi gleder oss veldig til å reise rundt og vise frem det vi har laget. 


Følg med bak kulissene HER!

Se byene vi besøker HER!

Skrevet av Ingeborg Seim Grøvlen 

Musikal2015

10896295 1604288509792472 6560527723057507035 O 

Musikal03

 

Musikal06

Dans