Agamammon1 1 1

Musikal: Kan én person endre verden?

Del på Facebook

Kan én person endre verden? Elevene på Rønningen folkehøgskole utfordrer deg.

Rønningenmusikalen slår til igjen med lidenskapelig show; denne gangen med moderne vri.

 Tekst: Oda A. S. Sporsheim

 

Lyden av latter og galskap runger fra skolens aula, der skuespillerne ved årets musikal gjennomgår forestillingen i superhastighet. Danserne inntar rommet for å teste koreografien på scenen, og i bakgrunnen maler elever fra kunstlinja skyskrapere på veggen.

Elevene på Rønningen folkehøgskole har i løpet av 2 uker forvandlet aulaen til et kaldt industrisamfunn. Allerede torsdag 18. januar står stykket “AGAMAMMON” klart - en fortelling om den dystopiske byen “Inutilis”, der det maskinelle er forherliget, og all form for stimuli, selv farger, er ulovlig.

Stykket berører temaer som kjærlighet og hat, kapitalistisk versus moralsk ånd, og om å ta styring i sitt eget liv.

- Vi tar tak i hverdagslige fenomener som arbeid og plikt, og setter de på spissen i en verden der samfunnsstrukturen er så undertrykkende at plikten hersker over individet, sier regissør Henrik Årdal.

Men det finnes et fargerikt sted, ikke så langt unna, som fremdeles kjemper for frihet.

Kan én person endre verden?

 IMG 9860

Musikalen er egenkomponert

En musikal av elevene

Elevene og lærerne ved Rønningen er spesielt stolte av musikalen siden den er helt egenkomponert.

- Det som skiller vår musikal fra andres, er at vi utelukkende lager alt fra bunnen av. Derfor har vi et enormt potensial for å imponere, fortsetter Årdal.

Forestillingen byr på en visuell opplevelse i form av ypperlige kulisser og kostymer, designet på huset. Men det er ikke alt - fantastiske vokaltalenter får endelig mulighet til å skinne foran publikum.

Musikal Agamammon006

Vilde Skogen "Jenta"

 

- Jeg har en drøm om å stå i rampelyset en dag, og disse ukene utfordrer meg til å tørre å slippe meg løs, og uttrykke meg i en annen form enn vanlig, sier Vilde Skogen, som spiller rollen “Jenta”.

 

Bringes nærmere rundt et aktuelt budskap

 
Musikalukene åpner for alternativ linjeundervisning, som betyr at elevene kan teste ut andre fag enn de vanligvis har. Kevin Johnsen, som spiller karakteren “Faren”, opplever dette som et givende prosjekt.

- Det er veldig spennende å ha to uker hvor man jobber med noe helt annet, og på tvers av linjene. Man blir godt kjent med medelever, og som skuespiller får man spesielt innblikk i andre linjers prosjekter.

Følg med på facebooksiden, for som nedtelling til premieren slippes en “character reveal” hver dag.

https://www.facebook.com/events/1170236409777940/