km_bondevik002_1.jpg

Bondevik om politikk, fotball og psykisk helse

Del på Facebook

Rønningen har hatt tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik på besøk. Foran elevene snakket han både om politikk, fotball og psykisk helse.I dag er Kjell Magne Bondevik arbeidende styreleder på Oslosenteret for fred og menneskerettigheter, som han startet etter at han gikk av som statsminister i 2005. Foran elevene snakket han om «Utfordringer fra en verden i endring». Med erfaringer som Utenriksminister, Kirke- og Undervisningsminister, Statsminister i 7 år, og 32 år på Stortinget hadde han mye å dele.


Men Kjell Magne er også svært fotballinteressert, og i samtale med våre lærere, tidligere Molde / Haugesund / Strømsgodset-spiller Svein Tore Brandshaug og Lyn / Hønefoss / Kåffa-spiller Christoffer Dahl, ble det en del fotballprat også.  Bondevik er som moldenser både Molde og Manchester United - supporter, men som bosatt på Kolbotn er det damelaget til Kolbotn som gjelder. Og i OBOS-ligaen selvfølgelig vårt eget lag Kåffa (KFUM Oslo).


Men det som kanskje gjorde sterkest inntrykk var samtalen om psykisk helse.  Som statsminister hadde han på slutten av 90-tallet en depressiv reaksjon rett før statsbudsjettet skulle legges fram og klarte ikke stå opp av senga. Han ble sykmeldt og fikk behandling i 1 mnd før han kunne komme tilbake i arbeid.   Å kunne snakke åpent om dette er av stor betydning, og det åpner opp et mulighetsrom for samtale når selv en som er statsminister kan snakke åpent om dette.