to ivrige dansere på dansemaraton i idrettshallen på Rønningen folkehøgskole i Oslo
to ivrige dansere på dansemaraton i idrettshallen på Rønningen folkehøgskole i Oslo

Det beste stedet å være

Del på Facebook

I en tid der studenter på høgskoler og universiteter blir mer og mer isolert, blomstrer ungdommer som går på folkehøgskolene. Også på Rønningen oppleves livet ganske normalt. Og JA, vi innser hvor heldige vi er!

Dette får vi til fordi vi har sterkt fokus på smittevern. Oslo i seg selv er ganske smitterødt, men vi holder stand ved  å bygge et «skall» rundt skolen der smitten ikke kommer inn. Det igjen betyr at vi kan leve et sosialt liv på skolen, sammen med ca 180 andre ungdommer på samme alder. Vi er rett og slett en eneste stor kohort!

Vi har hatt et vinterball der alle elevene kunne danse med hverandre med litt avstand og nærkontaktene kunne til og med danse stilledans...:) Elektrisk stemning og masse glade folk. Vi arrangerer huskonserter med live musikk for fullsatt sal, vi arrangerer turneringer i egen idrettshall og har åpent treningssenter for elevene. Vi har kunstinstallasjoner og danseforestillinger. Når det ikke skjer noe spesielt, henger elevene sammen i kafèen og chiller på en elevstue eller rundt på fellesområdene.

Det høres kanskje helt vilt ut; vi lever omtrent som normalt under Korona. Men, vi har vært flinke og litt heldige og holdt smitten ute. Derfor lever vi i et lite Oslo i miniatyr med et høyst oppegående sosialt liv.

Film fra vinterballet vårt

Det kan dessverre se ut som Korona kommet til å vare en stund, derfor er mange enige om at folkehøgskole er et godt sted å være akkurat nå. Kunnskapsminister Guri Melbye oppforder flere til å søke folkehøgskole til høsten. Det skjønner vi som er på Rønningen Folkehøgskole godt. Og lurer du på om folkehøgskole er noe for deg? Eller kanskje kjenner du noen som gjør det? Tips dem om Rønningen Folkehøgskole i Oslo – stedet der himmel og jord møtes!

Oslo har mange fine uteområder som vi kan oppsøke selv om Korona

Høsten 2020 laget linjene Dans, Musikkproduksjon og Fotovideo: digital design en høstvandring for alle skolens elever. Til og med noen naboer fikk den med seg siden den foregikk utendørs