Norges KFUK-KFUM

Del på Facebook

Rønningen folkehøgskole er eid av Norges KFUK-KFUM, en kristen barne- og ungdomsorganisasjon som kjemper for unge menneskers rett til å leve og utvikle seg som hele mennesker og som bygger åpne og trygge fellesskap der unge mennesker deltar og har innflytelse. KFUK-KFUM har over 17.000 medlemmer over hele landet og er en del av verdens største kvinnenettverk YWCA og verdens største ungdomsbevegelse YMCA.

KFUK-KFUMs slagord er «Vær deg selv. Stå opp for andre.» Å være seg selv betyr at man kan delta uten å måtte gjøre seg til eller føle press på å prestere. Å stå opp for andre vil si å gjøre godt og kjempe for rettferdighet, der vi bor og i verden.

KFUK-KFUM eier også Sunnmøre folkehøgskule, Valdres folkehøgskole og Folkehøgskolen Nord-Norge. Gjennom folkehøgskolearbeidet skaper KFUK-KFUM trygge fellesskap som bidrar til at unge mennesker kan utfolde seg og utvikle seg som mennesker.

Organisasjonens verdier: Åpen - Modig - Trygg - Utviklende - Rettferdig
KFUK-KFUMs formål er å utvikle og ta ansvar for hele mennesket med ånd, sjel og kropp. Vi vil hjelpe mennesker å leve og vokse i tro på Jesus Kristus og mellommenneskelig forståelse, samt utfordre til engasjement og handling i kirke og samfunn, lokalt og globalt.

Les mer på kfuk-kfum.no