Globalløp 20-21 4.png

Ny innsamlingsrekord under Rønningens Globalløp!

Del på Facebook

I 10 år har Rønningen Folkehøgskole arrangert Globalløp der inntektene har gått til vår partner YMVA of South Africa sitt arbeid. I år ble Globalløpet gjennomført over en 14 dagers periode, der elevenes mål var å løpe fra Alexandria i Egypt til Cape Town i Sør-Afrika - Afrika på langs.  Dette gjorde de ved å løpe, eller samle ekvivalente kilometer gjennom gange, sykling eller dansing. 


Fredag 30 april gikk selve Globalløpet av stabelen på skolen, der elevene i løpet av 30 minutter løp runder på skolen.  Noen hadde skaffet seg sponsorer pr runde og andre faste sponsorer. Noen kledde seg ut eller hadde laget seg et tema.  Tilsammen løp elever og ansatte 13500 km, og det ga oss en imaginær reise fra Alexandria til Cape Town, og et godt stykke oppover på returen. Aldri før har vi løpt så langt.  Men denne gangen satte vi også innsamlingsrekord.  Med alle løpte kilometer, runder eller tema, og alt som ble gjort i og rundt globalløpet samlet vi inn hele 630.000 kroner!


Midlene skal brukes gjennom YMCA of South Africa sitt Y-Justice prosjekt. Sør-Afrika er et av verdens mest urettferdige land, med enorme forskjeller mellom fattig og rik. Hvilken del av byen, eller hvilken hudfarge en blir født med, bestemmer for mange hvilke muligheter en får i livet. Vold og rasisme er utbredt.


YMCA sitt prosjekt skal skape muligheter og hjelpe ungdom å håndtere vanskelige opplevelser. Dette gjør de gjennom følgende tiltak:

1. Ungdom blir lyttet til, og tatt på alvor

Det blir gitt opplæring i rettigheter og demokrati for å skape endring. Slik kan ungdom skape en bedre fremtid, og påvirke politikk.

2. Ungdom som har opplevd vold får hjelp og støtte.

Gjennom terapi og samtale lærer ungdom hvordan de bedre kan håndtere stress og vanskelige opplevelser, for å fungere bedre i hverdagen.

3. Ungdom får hjelp til å fullføre skolen

Utdanning skaper muligheter, og bidrar til utvikling for mennesker og samfunn. Ungdom skal styre verden i morgen, og hvis vi skal skape bærekraftig utvikling, er våre perspektiver viktige i dag. Ungdom er en av verdens viktigste ressurser.


I 2021 har også Operasjon Dagsverk besluttet å samle inn til YMCA sitt program i Sør-Afrika.