P1077531-23.jpg

Ny rektor og ass. rektor på plass – fornyer musikkseksjonen!

Del på Facebook

I november tok Ottar Nesje over som ny rektor på Rønningen Folkehøgskole, og i august gikk Mari Tesdal Hinze inn i stillingen som ny assisterende rektor. Med Ottar og Mari ved roret er det naturlig med ny og frisk satsing på skolens musikkseksjon. I tillegg til å være pedagoger og ledere, har begge lang fartstid i musikkbransjen både i Norge og internasjonalt.


Fra neste skoleår vil Rønningen samle dagens musikklinjer i linja Utøvende musikk. Her vil elevene få utfolde seg både på scenen, i studio og i hverdagens ulike samspill- og utforskingsmiljøer. Utøvende musikk vil ha flere ulike fokusområder, der elevene fordyper seg på hvert sitt felt.


 


De nye linjene kalles:

Utøvende musikk:

Trommer

Tangenter

Blås

Bass

Gitar

Musikkproduksjon

Vokal

Artist / Låtskriver

 


Undervisningen vil veksle mellom fellessamlinger der alle deltar, mindre grupper og samspillsituasjoner med linje eller noen av linjene sammen, samt individuelle timer for vokal, instrumentundervisning eller studioundervisning.


Ten Sing Norway er også en del av musikksatsningen, der både musikere og sangere deltar sammen med Utøvende musikk i undervisning og i ulike prosjekter.


Rønningen har i høst investert i nytt lydanlegg. Lys/Lyd/Scene jobber på tvers av alle linjene på scenisk seksjon og bidrar til å heve kvaliteten på skolens produksjoner. Det siste året har artister som Marthe Wang, Fieh og Adam Douglas brukt Rønningens Aula til pre-produksjon. Gjennom besøk som dette får elevene på Rønningen møte artister som står i front i norsk musikkliv. Rønningen arrangerer også jevnlig egne konserter med ulke artister på Rønningen. Nylig holdt Sebastian Zalo konsert på skolen med toppkarakter!


Men Rønningens viktigste ressurs er lærerne og deres erfaring, sier Ottar Nesje. Fasiliteter og utstyr gjør mye, men veiledningen fra erfarne musikkpedagoger er helt vesentlig for læringsutbyttet. Folkehøgskolen i Oslo kan spille på mange ressurser som er tilgjengelig for oss her i byen. Profilerte instrumentallærere er det mange av og mange av disse ønsker å bidra hos oss! Samtidig har vi noen av de beste og mest erfarne musikkpedagogene som fast ansatte på Rønningen:

Martin Alfsen: er en anerkjent musikkprodusent, låtskriver og musikalsk leder som har jobbet med lang rekke norske og internasjonale artister.

Arne Hiort: er en erfaren musiker med  lang fartstid fra teater, studio, NRK, TV2 og turneer med mange slags typer band - der han trakterer sin trompet.

Markus Lillehaug Johnsen: er både gitarist, arrangør og produsent som jobber med artister som bl a Marthe Wang, Adam Douglas, Helene Bøksle, Ole Børud og Maria Mena.

Tone Scott-Dahl Pedersen: er sangpedagog, pianist og sanger. Hun har utdanning fra Rytmisk linje ved Universitetet i Agder.

Sølve Styve Etnestad: er sanger, låtskriver og dirigent, og dirigerer blant annet det profilerte gospelkoret Mosaic.


Den nye ledelsen på skolen har også masse erfaring fra musikkbransjen. Mari Tesdal Hinze er utdannet fra Norges Musikkhøgskole. Hun er musikalsk leder for popkoret Oslo Hit Ensemble og har vært fast sanger i Oslo Gospel Choir i mange år. Mari brenner for både kvalitet og bredde når det kommer til musikk.


”Jeg synes det er viktig at elevene får mulighet til å utvikle seg utifra eget utgangspunkt, og jeg kan bli like rørt av store musikalske prestasjoner som av ”brummere” som står i kor og synger for første gang.” - Mari Tesdal Hinze


Ottar Nesje har deltatt på mer enn 100 album og jobbet med artister som Bjørn Eidsvåg, Secret Garden, Ole Paus, Kari Bremnes, Oslo Gospel Choir og mange flere. Han har fordypet seg i ”Det musiske menneske” og hevder at den lekenheten og kreativiteten man finner hos barn, har vært med på å frigjøre egen kreativitet både i utøvende virksomhet og i samspill med andre mennesker.   


"Jeg ønsker at lekenhet, nysgjerrighet og de kreative grunnegenskapene menneskene er skapt med, skal prege miljøet for musikkelevene på Rønningen i årene som kommer! Akkurat som det skal prege miljøet for alle de andre elevene hos oss" - Ottar Nesje


 

Les mer om folkehøgskolen i Oslo her.