Blaa Kors 1

Tenk positivt – ellers blir livet dritt

SE:OSLO
Del på Facebook

Vi føler oss heldige som har fått praksisplass på Blå Kors kontaktsenter. Det gledet oss veldig, siden vi hadde et stort ønske om å bli plassert her. Når hele sosialklassen fra Rønningen Folkehøgskole var på besøk på Blå Kors, hadde praksisveilederen en presentasjon som gav et sterkt inntrykk på oss alle, og gjorde valget om hvor vi ønsket å ha praksis mye lettere.

Alle var veldig spente første praksisdagen på hva som ventet oss. Første dagen hadde vi et møte med praksisveilederen som forklarte oss hvordan dagene i grove trekk ville bli, og hvordan vi skulle forholde oss til gjestene. Deretter delte vi oss i to grupper på to og to. Det ene paret skulle være på kjøkkenet å servere mat og snakke med gjestene. Og de andre skulle sitte ved inngangspartiet og være en del av velkomstteamet. Der skulle vi snakke med de som kom inn og hilse på dem med et smil, og gjerne et kompliment.

Charlotte BK

Blå Kors er et sted for tidligere rusmisbrukere og dagens rusmisbrukere. Det er et lavterskeltilbud, der de får både frokost og middag med drikke, og mange av dagene serveres det også dessert. Her kommer de for å slappe av, spise og sosialisere seg på en annen måte enn de gjør på gata. Det finnes i tillegg en liten sovesal, der de kan ligge og sove om de kjenner behov for det. Dette synes vi er et ganske godt tilbud, for de fleste som bor på gata blir enten kastet bort av vektere eller rundstjålet av «kompisene» sine, og her kan de da finne et fristed som de faktisk kan slappe av på.

På Blå Kors møter vi mange mennesker med vidt forskjellig bakgrunn og bagasje som på ulik måte har påvirket deres levemåte. Vi var veldig usikre på hvordan de ville forholde seg til oss, og om de i det hele tatt ville snakke med oss. Vi har nå vært her i en uke, og allerede har vi lært å kjenne dem bedre, og hvor fantastiske mennesker de er. Som vi hørte en gjest sa i forrige uke «det er mye lettere å glede en som ikke har noe, enn en som har alt». Dette er noe som har gått sterkt inn på oss.

Bare i løpet av disse få dagene har vi alle blitt mer takknemlig for det livet vi har, og vi ønsker å hjelpe noen som ikke har det så bra. Bare det å si hei, smile, eller gi en klem har en utrolig stor betydning for hvordan dagen deres kan bli.

Vi er så enormt takknemlige for at vi får denne erfaringen. Vi har i hvert fall lært utrolig mye av å ha praksis på Blå Kors, og det setter virkelig livet i perspektiv.

NB! Den største gleden er å glede andre!

Hilsen jentene på Blå Kors Kontaktsenter – Marie, Charlotte, Anna og Vilde.

Ha En Fin Dag BK