Bilde 1

10 dager til Sør-Afrika

SE:OSLO
Del på Facebook

Om ti dager reiser Sosial på studietur til Sør-Afrika. Studieturen omfatter en uke i Soweto og en uke i Cape Town. Vi er spente på hva som møter oss og har kriblende sommerfugler i magen for nye, magiske opplevelser i et vakkert land. Vi er også klare for møte en annen kultur, kjenne smaker, dufter og rytmer. Vi gleder oss til å møte menneskene som bor der, høre deres historier, være sammen og skape nye vennskap. 

I dag startet vi forberedelsene for fullt. Så hele klassen gikk på kino. Sosialgjengen inntok bakerste rad i komfort salen med popkorn i fanget.

Mandela- A Long Walk to Freedom forteller historien om Nelson Mandelas liv, fra hans oppvekst på landsbygda, advokatpraksis i Johannesburg, politiske engasjement i ANC, mangeårige fengselsstraff, løslatelse - og til han i 1994 ble demokratisk valgt president i Sør-Afrika. Vi blir også kjent med hans rolle som far og ektemann. Filmen er basert på Mandelas biografi ved samme navn, utgitt i 1995.

Filmen gav oss en god introduksjon til våre Sør-Afrika forberedelser. Den tegner et innsiktsfullt bilde av Sør-Afrikas fargerike, men voldelige og urettferdige, samfunn – i tillegg til Nelson Mandelas kraftfulle og oppofrende personlighet. 

Vi gleder oss til å lære mer. Vi gleder oss til tur!

Bilde 4