Skjerf Og Jenter

#gledensomgruersegtiljul

Del på Facebook

Grytidlig siste tirsdag i oktober var elevene på SE:Oslo frivillige for Kirkens Bymisjon.

SE:Oslo fikk være med å markere starten på Kirkens Bymisjons juleaksjonen «Gled en som gruer seg til jul» ved å dele ut klementiner og henge opp orange skjerf rundt om i gatebildet i Oslo. Skjerfene hadde merkelappen: «Til en som fryser. Hilsen Kirkens Bymisjon». I Oslo ble over 500 skjerf synlig i morgenrushet, blant annet på statuer og stolper. 

Kirkens Bymisjon ønsker at skjerfene skal være et symbol på et varmere samfunn. Generalsekretær Lars Erik Flatø i Kirkens Bymisjon startet dagen med en apell til alle frivillige og ansatte som var møtt opp på Sporet på Oslo S. Før vi satt i gang med å henge opp skjerf og dele ut klementiner til mennesker på vei til jobb, minnet Flatø oss på hva Kirkens Bymisjon vil formidle:  

«Vi ønsker å oppfordre til varme og inkludering i byen, på en tid som er ekstra tung for mange. Skjerfene er et symbol på det Kirkens Bymisjon arbeider for; et varmere samfunn der mennesker opplever omsorg, respekt og rettferdighet. I tillegg til å være en gave til noen som fryser, skal skjerfene minne folk om at det lever mange mennesker i byen som ikke gleder seg til jul.»

Elevene på SE:Oslo har i forkant av aksjonen merket skjerfene med merkelapper og pakket gavelapper. Ved å kjøpe disse «til og fra» lappene gir du to middager til en som gruer seg til jul. 

Vi på SE:Oslo ønsker Kirkens Bymisjon lykke til videre med juleaksjonen og takker for at vi fikk bidra. Vi har hatt en givende tidlig tirsdags morgen. 

Vil du støtte juleaksjonen? Send sms GLEDE til 2490 (80,-)