HKH

Vann forandrer alt

Del på Facebook

160 elever fra Rønningen Folkehøgskole skal tradisjonen tro være bøssebærere for den årlige TV-aksjonen. Elevene på SE: Oslo har ansvaret for skolens opplegg i forbindelse med TV-aksjonen 19. oktober 2014.

Nylig var SE: Oslo invitert til kick-off fest for TV-aksjonen på Popsenteret på Grünerløkka. Midlene fra Norges største dugnad går i år til Kirkens Nødhjelp og temaet er: "Vann forandrer alt." Målet deres er å gi rent vann til over én million mennesker i åtte land.

Vi ankom årets kick-off for TV-aksjonen på rød løper, og fikk servert kaldt vann på stett. HKH Kronprins Haakon erklærte årets TV-aksjon for åpnet. Han delte sterke inntrykk fra sin reise til Sør-Afrika sammen med Kirkens Nødhjelp i 2001. Kronprinsen ønsket også Kirkens Nødhjelp og alle bøssebærere lykke til. 

I tillegg talte generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Anne-Marie Helland, inspirerende om at aksjonen ikke bare handler om tilgang til rent vann. For rent vann gir ringvirkninger. Mennesker overlever og holder seg friske. Kvinner og barn får muligheten til utdanning og arbeid, istedenfor å bruke mange timer hver dag på å gå etter rent vann. 

Aksel Hennie har laget filmen om Agnes, en tolv år gammel jente fra Tanzania, som bruker fem timer om dagen på å hente vann. Hans fortelling og film om Agnes traff oss rett i hjertene. 

Jenny Skavlan, Haddy N'jie, Jan Petter Saltvedt og Erik Thorstvedt er programledere for TV-aksjonen og fortalte historier fra sine repotasjereiser til Afganistan, Haiti og Laos. Det er sterke historier som inspirerte elevene på SE: Oslo før de selv skal holde seminar for resten av skolen. 

Musikkopplevelser fikk vi også; Siije Nergaard og Lars Martin Myrhe gav oss balsam for sjelen med sine toner. Violet Road avsluttet den fantastiske kvelden med årets TV-aksjonlåt,"People of the Sun".

For en fantastisk kveld! Vi gleder oss til å banke på hver en dør på Kjelsås. Vi ønsker Kirkens Nødhjelp lykke til 19. oktober! 

#Popsenteret #vannforandreralt #TV-aksjonen #blibøssebærerduogså

Foto: Julie Hebnes Høybakk