FF6

Praksis på forandringsfabrikken

Del på Facebook

Jeg har hatt praksis i forandringsfabrikken. Forandringsfabrikken er en stiftelse som vil forandre og forbedre skole, barnevern, psykisk helsevern og kriminalomsorg ut fra svarene fra barn og unge (kort forklart).

For meg er forandringsfabrikken utrolig mye mer! Denne stiftelsen er så unik og så utrolig flott at forandringsfabrikken kommer til å komme i historiebøkene på ungdomskolene i fremtiden, det er jeg nesten sikker på, (hehe)

De barna og ungdommene som er med i forandringsfabrikken kalles ”proffer”, nettopp for det er akkurat det de er, proffer på sitt eget liv og sine erfaringer fra de forskjellige hjelpesystemene. 

Forandringsfabrikken reiser rundt i hele Norge sammen med de unge og holder foredrag for ulike hjelpesystemfolk, politikere, fagfolk, høgskoler osv..

Jeg skjønner ikke hvordan jeg skal klare å beskrive denne fine ”reisen” til dere i ett blogginnlegg, men jeg skal prøve.

På et lite kontor i øvre vollgate 9 sitter verdens herligste gjeng, et nydelig knippe med mennesker, i front sitter lederen Marit. Jeg hadde som oppgave å være med på alt det Marit var med på.  Jeg fant ganske kjapt ut at jobben ikke var heeelt A4. Arbeidsoppgavene var forskjellige fra dag til dag. En dag var aldri lik en annen!

Dag 1 – Fabrikken fikk to nye flotte fabrikkarbeidere, så jeg fikk en ganske rolig start på praksisen min. Jeg drev med litt praktiske ting, det må jo til det også. jeg brukte også tid til å forberede meg til morgendagens foredrag.  Alt i alt var det en koselig dag med nydelige folk!

Dag 2 – Dag to i praksis begynte med en koselig men fryyyktelig tidlig ”roadtrip” til Hamar, hvor vi skulle holde foredrag for fyrlykta sine fosterforeldre. Utrolig hyggelig!

Dag 3 – Den tredje dagen hadde vi ikke like lang reise vei, vi dro til Diakonhjemmet og holdt foredrag foran noen lærevillige studenter. Vi hadde også møte med noen som skal lage en film om vold. Vi kom med innspill og forslag.

Dag 4 –  Torsdagen var det barnevernet i Larvik som var så heldige som fikk kjenne på forandringsfabrikken sin varme og kjærlighet.

Dag 5 -  Fredag var det kontordag, en litt mer rolig dag i forandringsfabrikken sin lille hule. Men helt rolig ble det ikke, plutselig skulle jeg få være med på et møte med Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet. Det skulle egentlig bare være inviterte voksne der, men jeg snek meg med. Dette måtte da bare bli spennende! Det var blitt laget en veileder til tilsynsførere som var oppe til diskusjon. Ørene og øynene var oppe, her gjaldt det å følge med, ettersom de voksne bruker en del  finere og mer faglige voksne ord enn det jeg er vant med.

Dag 6 - Oi, denne dagen husker jeg godt! Vi var i Sandefjord og holdt foredrag for barneverntjenesten der. Denne dagen begynte ganske vanskelig for å være helt ærlig, MEN.. senere på dagen skulle vi møte noen andre ungdommer og barn. Jeg var spent på om det kom noen og om de var sjenerte. Vet du hva? De er noen av de klokeste jeg har møtt. Det ene gullkornet til det andre. Barn og ungdommer fra 8-18 år. Jeg ble så imponert!

Dag 7 – vi tok fly fra Sandefjord til Trondheim. Her var vi på høyskolen i Nord Trøndelag og snakket foran en gruppe med ganske forskjellige mennesker. Denne gangen var det en sånn dag der det ikke alltid er lett å være proff. Man må gi ganske mye av seg selv når man er proff. Jeg tenker at når man gir noe av seg selv så må man få noe tilbake. Det var vanskelig å jobbe med så mange forskjellige mennesker, men det gikk ganske fint til slutt, og det hele avsluttet med massevis av klemmer.

Dag 8 – Denne dagen jobbet jeg og noen andre proffen med det som skal bli en verdidusj, hvor man skal spille inn de fire verdiene til barnvernsproffene og gi ut til alle tjenestene. Senere på dagen fikk vi besøk av en fra Lindmo, for å diskutere programmet forandringsfabrikken skal være med på. Det ble vist på TV siste lørdag i november 2014!

Dag 9 – Grytidlig start på dagen, for nå bar turen nok en gang til bartebyen Trondheim. Når vi kom til Trondheim så tok vi båten over til Ørlandet, for en nydelig perle! Her snakket vi med mennesker som jobber kommunalt, som barnevern, barnehagen, skole, helsesøster, Nav osv..

Dag 10 – Da var den siste praksisdagen kommet.. men det er absolutt ikke min siste dag i fabrikken.  Mine fine kjære ”kollegaer” hadde laget en fin ”avskjedslunsj” til meg, jeg fikk til og med gave! Jeg har fått så ufattelig mange doser med kjærlighet og lært så utrolig masse om meg selv og andre. Jeg ville ikke vært foruten disse to ukene. Har hatt en nydelig praksisperiode. 

Tusen millioner hjertelig takk!

Julie