Torill Og Ingrid

Praksis på slumstasjonen

Del på Facebook

Nå er det gått litt tid og vi er tilbake i den normale hverdagen her på Rønningen, de to ukene våre i praksis på slumstasjonen er over.  Slumstasjonen er et tilbud fra Frelsearmeen for mennesker som trenger hjelp. Målsetningen deres er å vise omsorg for hele mennesket. De hjelper med mat, klær men også med samtaler, råd og veiledning.

En løpet av en vanlig dag på slumstasjonen blir det levert ut matposer, mennesker blir registrert og mange samtaler mellom gjester og ansatte finner sted.  Nå i juletida søker gjestene om julehjelp, som er ett tilbud til de som bor rundt om i Oslo og trenger litt ekstra hjelp til jul. Julehjelp er et gavekort som blir delt ut etter du har sendt inn søknad. Antallet i familien avgjør hvor mye penger du får på gavekortet. De ansatte og frivillige jobber hardt for å få hjulpet flest mulig hver dag.

Vi trivdes veldig godt i praksis på slumstasjonen. Før praksis ukene begynte hadde vi veldig blanda følelser om hvordan disse to ukene. Usikker på hva som skulle gjøres, hvordan det ville bli og om vi kom til å klare det.

Etter at vi kom inn, fikk hilst på de andre frivillige og ansatte føltes det mye tryggere. Det var så fint å se så mange mennesker med varme hjerter samlet på en plass.

De første dager gjorde vi begge veldig mye forskjellig. Alt fra å finne frem klær til noen gjester som trengte det, lage kaffe, rydde og hente brød.

Ingrid:

«Den siste uka jobba jeg med ganske mye av det samme som vi gjorde den første uken. Det gikk mye i sortering av papir og søknader. Jeg pakket også poser og fikk observert mye som skjedde der. På slumstasjonen har de en 18årsgrense for frivillige som jobber der, derfor kunne ikke jeg være med på matutdelingen. Men alt i alt hadde jeg noen fine uker.»

Torill:

«Den siste uka jobbet jeg med gjestene. Jeg laget matposer til dem, snakket med dem, og tok imot søknader om hjelp til jul. Det var utrolig mange forskjellige mennesker, og jeg lærte mye. Jeg snakket med mennesker som var i situasjoner jeg ikke kjenner andre som lever i. Det var spennende, og jeg føler jeg har fått et nytt og bedre syn på ulike folkegrupper.

Jeg synes også det var interessant å være så tett på den fattigdommen vi alle vet er der, men vi tenker liksom ikke over den. Det er ikke så farlig om jeg ikke får råd til den pc-en jeg ønsker meg når folk i samme by som meg, ikke har råd til de mest grunnleggende tingene som mat, klær og tak over hodet. Å se den gode takknemmeligheten til mennesker, når de fikk en pose med mat, gjorde at jeg tror jeg kommer til å sette mye mer pris på de små og store tingene i min hverdag. Jeg kan gjerne tenke meg å jobbe som frivillig hos Slumstasjonen en gang i fremtiden.»

Torill

Tusen takk for at vi fikk være hos dere på slumstasjonen. Vi har fått dyrebare erfaringer som vi vil ta med oss videre i livet.