Eline Og Charlie Med Familie

Skuret vårt

Del på Facebook

Da vi ankom Sør- Afrika, ble vi plassert i vertsfamilier. Å tilbringe to døgn i en vertsfamilie var noe de fleste av oss hadde ”gru-gledet” seg til. Alle satt i en bil, og ble sluppet ut, par etter par. Vi var veldig spente når vi så at de andre ble sendt avgårde. Da det endelig var vår tur, ble vi veldig letta over at det var et hus. Gleden varte ikke lenge..

Hjem Skur

Vi ble delegert ut i hagen, hvor et lite skur ventet på oss. Først trodde vi at vi skulle ha skuret for oss selv - men så feil kan man ta. Etter en kjapp tur på kjøpesenteret så vi at skuret "vårt" var fullt av mennesker. Det var omtrent på størrelse med rommene våre i Norge, og vi skulle dele det med både vertsmor og to vertssøstre. Inni skuret var det en dobbeltseng, en tv, en liten sofa og et bittelite kjøkken. Rundt ”skuret vårt” var det 6 andre skur, som familien deres bodde i. I tillegg var "doen" i et snekret skur på utsiden, hvor vi sluttet å gå etter at vi så en rotte komme ut ifra det. Under oppholdet spurte de oss om vi ville dusje, noe vi fort fikk forventninger til. Dette viste seg å være baljer på gulvet - hvor hele familien satt og så på. Så vi holdt oss til å vaske håret.

E Familia

Selv om boforholdene var helt annerledes enn det vi er vant med fra Norge, bodde vi hos en FANTASTISK familie, som vi ble godt kjent med og som viste oss en gjestfrihet uten like. Den første kvelden besøkte vi Thea og Vilde, som vi fikk en omvisning i nærområdet med. Da satt vi bak i et lasteplan hvor vi blant annet var inne i Mandelas første hus, og ble vist hvor flere av hendelsene under og før apartheid fant sted.

C Boys

Dag 2 startet med å se vertsmor naken. For en start. De er i hvert fall ikke mye sjenerte her! Etter denne fine starten var det tid for å pynte oss til kirka. De fortalte oss at vi måtte ha lange skjørt og overdel med lange nok armer til å skjule albuene. I tillegg måtte vi ha skaut på hodet. Vi skjønte da at vi hadde kommet til en konservativ kristen familie. Etter å ha hatt en photoshoot med HELE familien i skaut og skjørt, var det tid for å gå til "kirken".Vi gikk i omtrent 30-45 min i knallsol og varme klær. Helt i slutten av gåturen kom vi til et slumområde, hvor vi kirka lå. Kirka vi kom til viste seg og også være et skur, med størrelse på det vi bodde i. Ikke nok med det! Det var stappa med mennesker og kanskje 40-50 grader. Her dultet de i hverandre mens de sang og danset. Det var veldig interessant å se forskjellene på kirkene i Norge og kirka vi var i her. Helt til slutt ville de be for oss og takke for at vi kom. De sa at en av oss gjerne kunne si noen ord, noe vi ikke var forberedt på i det hele tatt. Begge stivna helt, men til slutt kom det noen få ord ut av Charlottes munn- noe vi begge ble veldig overraska over.

Kirkekids

Kids Solbriller

Alt dette er erfaringer vi aldri ville vært foruten, det er viktig å se hvor godt man har det i Norge. Dette syns vi absolutt flere i Norge kunne hatt godt av å oppleve!!

De erfaringene og opplevelsene vi har fått her er noe vi kommer til å bære med oss resten av livet - og vi er utrolig takknemlig for livet vi har blitt tildelt.

Eline og Charlotte!

Cpluse