Sykkeltur2

Sykkeltur i Soweto

Del på Facebook

På sykkelturen rundt om i Soweto, nærmere bestemt Orlando West, syklet vi igjennom forskjellige townships. Der var leveforholdene veldig dårlige, men gjestfriheten var stor.

SYKKELOrlanda West

De fleste bodde i skur laget av blikkstål og de sanitære forholdene var veldig dårlige. Der fikk vi blant annet smake på hjemmebrygget øl og kukjeve med pap (kjent ris-lignende rett).

Hjemmelaget Oel

Deretter dro vi til Hector Pieterson-minnestedet, hvor vi ble forklart litt om historien om vendepunktet av apartheid regimet. Vi syklet deretter forbi stedet der han ble drept. I dette området var det "middelklassen", de hadde litt bedre levekår enn de i den lavere klassen.

Hector P

De hadde murhus, men de aller fleste har veldig store familier og derfor har de lignende hus i bakgården som de hadde i den lave klassen slik at alle i familien får plass. Deretter kom vi fram til gaten der to nobels fredspris vinnere hadde bodd, nemlig Nelson Mandela og Desmond Tutu. Mandelas hus var nå blitt til et museum, mens Tutus hus var bosatt av familien hans.

Mandela Street

Kjersti, Marie og Vilde